• Dennis
  • 0

De Zuid-Koreaanse fabrikant Samsung heeft deze week de nieuwe Samsung Galaxy A9-lijn geproduceerd aan het grote publiek. Eerder presenteerde Samsung al de A3, A5 en A7. De hele A-serie bestaat daarmee uit vier smartphones. De Samsung Galaxy A9 is het meest indrukwekkende toestel.
Samsung Galaxy A9

Middenklasse
De Samsung Galaxy A9 valt in het middenklasse-segment, maar is wel bestand voor de toekomst. Het beeldscherm van het toestel is bijvoorbeeld 6 inch groot en beschikt over een Full HD-beeldscherm resolutie.

Daarnaast geeft Samsung de Galaxy A9 een octa-core processor mee, waarvan iedere kern op 1,8 GHz loopt. Met 3 gigabyte werkgeheugen en 32 gigabyte opslagcapaciteit is de A9 een indrukwekkend toestel. Ten slotte kan de A9 iets wat de huidige Galaxy S6-serie niet kan: Samsung plaatst een MicroSD-geheugenslot waarmee de opslagcapaciteit verder is uit te breiden.

Scherm
Samsung kiest voor een 6 inch groot scherm in Full HD-resolutie. Dat scherm is geïntegreerd in een metalen behuizing, die is afgewerkt met glas. De bedoeling van de fabrikant was de randen rondom het scherm zo klein mogelijk te houden, en dat is aardig gelukt.

Camera
De Galaxy A-smartphone beschikt over een 13-megapixel camera aan de achterkant van het toestel, met optische beeldstabilisatie (OIS). De frontcamera heeft een resolutie van 8 megapixels.

Overige specificaties
Daarnaast beschikt de Samsung Galaxy A9 over ondersteuning voor 4G-netwerken. De maximale snelheden liggen op 300 Mbps download en 50 Mbps upload. Daarnaast krijgt dit toestel een vingerafdrukscanner en ondersteuning voor de mobiele betaaldienst van Samsung, Samsung Pay.

Ten slotte heeft de Samsung Galaxy A9 een extreem krachtige accu van 4000 mAh. De accu biedt een stand-by-tijd van 3 tot 4 dagen en kan daarnaast ook als externe accu (een soort powerbank) voor andere smartphones dienen.

Prijzen en beschikbaarheid
Het is nog maar de vraag of Samsung dit model in Nederland gaat uitbrengen. Daarom is de prijs nog niet bekend. Wel weten we dat de toestellen verkrijgbaar zullen zijn in de kleuren zwart, wit en goud. In China wordt het toestel volgende maand in de schappen gelegd, maar ook daarvan is de prijs nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...