Het toestel weegt slechts 110 gram en heeft de afmetingen: 130 x 65,5 x 6,9 mm. Het toestel heeft mooi afgewerkte randen waardoor het toestel zelf een mooie uitstraling krijgt. De toetsen zijn allemaal mooi verwerkt rondom het toestel. De powerknop rechts aan de zijkant, daaronder twee sleufjes voor de SD kaart en de simkaart. Onderaan zit de aansluiting voor de oplader en links de volumeknoppen.

Technische kenmerken

Het toestel draait op de Quad Core 1,2 GHZ processor Qualcomm Snapdragon 410. Deze processor draait heel goed op dit toestel, mede door de 1,5 GB werkgeheugen. Het toestel beschikt ook over 16 GB opslagcapaciteit wat doormiddel van een SD kaartje kan worden uitgebreid. In het toestel kan een Nanosimkaart. Het toestel ondersteunt veel mobiele netwerken, ook het 4G netwerk wordt ondersteunt waardoor je volop gebruik kan maken van het snelste internet.

Software

De smartphone draait op Android 4.4 KitKat met dit systeem is de telefoon goed uitgerust en kunnen er veel applicaties worden gedownload.

De camera

Voor veel mensen belangrijk: de camera. De Galaxy A3 heeft aan de achterkant een goede camera van 8 megapixel waarmee goede foto’s en video’s te maken zijn. Aan de voorkant heeft het toestel een 5 megapixel camera voor bijvoorbeeld selfies en videogesprekken. De ondersteunde videoresulutie is 1920 x 1080.

Accuduur

De Samsung Galaxy A3 kan vrij lang mee gaan op de accu. De resolutie van het scherm is niet heel hoog waardoor er minder energie wordt gebruikt door de telefoon. De accu van 1900 mAh houdt het zeker een dag uit bij gemiddeld gebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *