Over de Samsung Galaxy A3 2017

Meteen aan het begin van 2017 heeft Samsung twee nieuwe modellen op de markt gebracht: de Samsung Galaxy A3 (2017) en de Samsung Galaxy A5 (2017). De A3 heeft een iets lagere prijs. Toch is de smartphone voor de prijs een goed toestel. Het toestel heeft namelijk een premium design, kan tegen water, is goed beveiligd, heeft een lang uithoudingsvermogen en biedt bovendien een breed scala aan functies.

Lees meer

Een moment geduld a.u.b.

Informatie over de Samsung Galaxy A3 2017

Meteen aan het begin van 2017 heeft Samsung twee nieuwe modellen op de markt gebracht: de Samsung Galaxy A3 (2017) en de Samsung Galaxy A5 (2017). De A3 heeft een iets lagere prijs. Toch is de smartphone voor de prijs een goed toestel. Het toestel heeft namelijk een premium design, kan tegen water, is goed beveiligd, heeft een lang uithoudingsvermogen en biedt bovendien een breed scala aan functies.

Het toestel kost los 325 euro en valt daarmee in het middensegment van de smartphonemarkt.

Design

De Samsung Galaxy A3 (3017) heeft een zeer interessant design. De behuizing is vervaardigd uit glas en metaal. Samsung claimt dat het toestel stof- en waterdicht is. Conform de IP68-certificering betekent dit, dat het toestel tenminste kan tegen een half uur onderdompeling op anderhalve diepte. In principe kun je dus met het toestel douchen en je hoeft ook niet bang te zijn dat het toestel kapot gaat bij bijvoorbeeld gebruik in de regen of de sneeuw. Dat is behoorlijk prettig als je bijvoorbeeld op het terrasje zit en er een glas water overheen laat vallen.

Display

De Samsung Galaxy A3 (2017) heeft een relatief klein display. Het gaat hier om een 4.7 inch groot beeldscherm, wat precies hetzelfde formaat is als het toestel uit 2015. Samsung kiest voor een relatief lage resolutie van 1280 bij 720 pixels. Toch is deze resolutie voldoende voor een scherpe weergave. Daarnaast heeft een lagere resolutie een ander bijkomend voordeel. Doordat de resolutie vrij laag is, is het energieverbruik ook lager. Het toestel is vrij klein en beschikt om die reden niet over een grote batterij. Het uithoudingsvermogen is door de besparingen op het scherm toch gewoon goed.

Specificaties

Samsung heeft de Galaxy A3 (2017) een eigen Exynos 7870 processor meegegeven. Deze chip is 14 nanometer groot. De processor is een middelmatige processor, het is goed genoeg voor het gebruik van de meeste dagelijkse beslommeringen, zoals bijvoorbeeld bellen, WhatsAppen en Skypen.

Dit toestel heeft bovendien weinig interne opslagruimte. Het gaat hier om 16 GB interne ruimte, die verder uit te breiden is aan de hand van een MicroSD-kaart. De smartphone ondersteunt tot maximaal 256 GB.

Software

De Samsung Galaxy A3 (2017) werkt op dit moment nog op Android 6.0.1 Marshmallow. De laatste softwareversie is momenteel Android 7.0 Nougat, wat betekent dat de software van dit toestel iets verouderd is. Er is een grote kans dat Samsung later alsnog een update voor dit toestel uitbrengt.

Zoals bij alle smartphones van Samsung is ook dit toestel voorzien van Samsungs eigen skin: Touch Wiz. Samsung heeft zelf ook nieuwe features toegevoegd, zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om blauw licht te filteren, veilige mappen aan te maken en bovendien is het instellingenmenu overzichtelijk weergegeven. Door naar beneden te swipen beland je in het notificatiescherm.

Een andere opzienbarende feature, is dat de smartphone beschikt over een vingerafdrukscanner in de Home-button, net als bij duurdere toestellen. Daardoor kun je snel je smartphone unlocken als deze in stand-by-mode staat. Je kunt meerdere vingers toevoegen bij de instellingen.

Camera

Samsung heeft een goede reputatie op gebied van camera’s. De beste camera’s zitten bij de fabrikant altijd in de duurdere toestellen. Dat is ook te merken bij de Galaxy A3 (2017). Het toestel heeft een middelmatige camera. Dit betekent dat de foto’s voldoende zijn om te WhatsAppen naar vrienden, maar erg indrukwekkend zijn de foto’s niet. Dat komt voornamelijk door de 13 megapixelcamera en de 8 megapixel selfiecamera. Door het vrij hoge diafragma stelt dit toestel iets minder goed scherp. Bovendien duurt het even voordat de smartphone het voorwerp scherp in beeld heeft. De camera mist bovendien stabilisatie.

Prijzen en beschikbaarheid

De Galaxy A3 (2017) heeft een 2350 mAh grote accu. De processor is zuiniger en het scherm is bovendien geoptimaliseerd. Daardoor gaat dit model toch langer mee dan zijn voorganger. Je kunt ongeveer een dag werken op een volle lading. Als je lang games speelt, is de accu iets sneller leeg. Dit model ondersteunt geen Quick Charge, waardoor opladen langer duurt. Wel is er een USB-C-type-aansluiting.

Dit model kost 325 euro en draait direct uit de doos op Android 6.0.1 Nougat. Mogelijk wordt later de software bijgewerkt naar Android 7.0 Nougat. Het toestel is verkrijgbaar in de kleuren: wit, zilver, goud en donkerblauw.