De Samsung Galaxy A5 is een grote smartphone voor een redelijke lage prijs. De A5 is uitermate geschikt voor mensen die wel over een grote schermdiagonaal willen beschikken, maar niet de krachtige hardware nodig hebben die je in de vlaggenschip modellen van de meeste merken vindt. De telefoon beschikt over een 5 inch display en bestaat voornamelijk uit plastic. Je krijgt bij deze telefoon veelal waar voor je geld.

Camera

Het toestel beschikt voor een telefoon in deze prijsklasse over 2 zeer goede camera’s. De camera aan de voorzijde, die van oudsher vooral dient voor videobellen beschikt over 5 megapixels, die je in staat stellen ook hiermee goede foto’s te maken. De camera aan de achterzijde van de telefoon beschikt over 13 megapixels en optische beeldstabilisatie die je in bijna elke omgeving, donker of licht, in staat stelt scherpe foto’s en video’s te maken.

Display

De A5 is voorzien van een display voorzien van de Super-AMOLED technologie van Samsung. Deze techniek zorgt voor prachtige kleurweergave en een hoog contrast. De resolutie is echter niet heel hoog met 1280 bij 720 pixels. Mocht je dus een telefoon zoeken met een haarscherpe weergave dan ben je beter af bij duurdere modellen. Het scherm is door de hoge helderheid en de grote kijkhoek wel zeer praktisch in dagelijks gebruik, ook in fel daglicht en vanuit forse hoeken is het display goed af te lezen.

Hardware

De telefoon is om de prijs te drukken niet van de meest krachtige hardware voorzien, maar voor de gemiddelde gebruiker zal dit geen probleem zijn. De Galaxy A5 is voorzien van een 1,2 GHz quad-core processor en 2GB aan werkgeheugen. Dit drijft de telefoon zonder haperingen aan, maar bij echt zware applicaties of het gebruik van veel applicaties tegelijkertijd begint de telefoon merkbaar trager te werken. Standaard is het toestel voorzien van een opslagcapaciteit van 16GB, maar dit is uit te breiden middels een MicroSD kaart zodat je nooit een gebrek aan ruimte hebt.