• Dennis
  • 0

De Samsung Galaxy A5 (2017) is sinds deze week in ons land verkrijgbaar. Het toestel is stof- en waterbestendig en kost 429 euro. Opvallend is de vormgeving, die er luxe uitziet.

Samsung presenteerde begin dit jaar meteen al de eerste twee smartphones voor 2017: de Samsung Galaxy A5 en de Samsung Galaxy A3. Beide toestellen hebben een relatief lage verkoopprijs en vallen niet alleen daardoor op, maar ook vanwege hun vormgeving en het feit dat beide toestellen stof- en waterdicht zijn.

Galaxy A5 2017

Specificaties Samsung Galaxy A5

Voor 429 euro krijg je de Samsung Galaxy A5. Het gaat hier om een smartphone met een 5,2 inch groot Super AMOLED-beeldscherm. Het beeldscherm heeft een Full HD-resolutie. Onder het beeldscherm bevindt zich de hometoets. De hometoets heeft een vingerafdrukscanner en is desondanks toch stof- en waterdicht.

Onder de motorkap vinden we een 1,9 GHz octacore processor, begeleid door 3GB werkgeheugen en 32GB opslagcapaciteit. De opslagruimte is verder uit te breiden aan de hand van een MicroSD-kaart. De opslag is maximaal uit te breiden tot 256G.

De Samsung Galaxy A5 heeft naast een bijzonder chique vormgeving ook een goede camera. Het toestel heeft aan de voorkant en aan de achterkant een 16 megapixel camera. Daarmee schiet je redelijke foto’s en goede selfies.

Prijzen en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy A5 is sinds deze week in ons land beschikbaar. Uit de doos draait de Samsung Galaxy A5 nog op Android 6.0.1. Marshmallow, maar dit zal snel veranderen. Het toestel krijgt later dit jaar een update naar de nieuwste Androidversie, Android 7.0 Nougat. Het toestel heeft een behoorlijk grote accu voor het prijskaartje: de accu is maar liefst 3000 mAh groot.

De Samsung Galaxy A5 is verkrijgbaar tegen een adviesprijs vanaf 429 euro. Er zijn al een aantal webwinkels die de telefoon op voorraad hebben, later deze week komen daar meer winkels bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...