Over de Samsung Galaxy A5 2017

De Samsung Galaxy A5 (2017) is een ‘premium’ midrange smartphone van Samsung. Het toestel werd in 2015 geïntroduceerd als de Galaxy A5 en twee jaar later is er een volledig vernieuwde smartphone onder dezelfde naam beschikbaar gekomen. Het grote verschil is dat de Galaxy A5 (2017) nu een metalen behuizing heeft. Daarmee lijkt de smartphone sterk op de Galaxy S7.

Lees meer

Een moment geduld a.u.b.

Informatie over de Samsung Galaxy A5 2017

De Samsung Galaxy A5 (2017) is een ‘premium’ midrange smartphone van Samsung. Het toestel werd in 2015 geïntroduceerd als de Galaxy A5 en twee jaar later is er een volledig vernieuwde smartphone onder dezelfde naam beschikbaar gekomen. Het grote verschil is dat de Galaxy A5 (2017) nu een metalen behuizing heeft. Daarmee lijkt de smartphone sterk op de Galaxy S7.

Het toestel heeft een lager prijskaartje dan de Galaxy S7, maar het toestel is nog steeds niet goedkoop. Los kost dit toestel 430 euro.

Ontwerp

De Samsung Galaxy A5 (2017) lijkt aan de achterzijde sterk op een Galaxy S7. Van een afstandje zie je weinig verschil. Er zijn wel verschillen; de camera steekt aan de achterzijde niet uit, terwijl dit bij de S7 wel het geval is. Verder heeft Samsung gekozen voor een 2.5D glas aan de voorzijde van het toestel. Bovendien is het metalen frame gekleurd met de rest van de behuizing, waardoor je de randen niet echt ziet.

Een nadeel van de behuizing is dat de achterkant van het toestel erg gevoelig is voor vingerafdrukken. Doordat de behuizing aan de zijkanten is afgerond, ligt het toestel lekker in de hand.

Display

Kijkend naar het display, is het beeldscherm bijna hetzelfde als de 2015-variant. Ook dit model heeft een 5,2 inch groot display met een 1080p Full HD-resolutie. Daardoor is het scherm solide en ogen de beelden kleurrijk. AMOLED-schermen staan bekend om hun geweldige contrasten en ook bij dit scherm is dit niet anders. Een minpunt van de Samsung-schermen is dat de kleuren soms overdreven kunnen zijn. Bij dit toestel is dit niet zo. De AMOLED-schermen van Samsung zijn op deze smartphones gewoon goed en een Lcd-scherm kan zich er maar moeilijk aan meten.

Stof- en waterdicht

Net als de Samsung Galaxy A3 (2017) is ook de duurdere Galaxy A5 (2017) stof- en waterdicht. Dit is een belangrijke verbetering ten opzichte van zijn voorganger. Dit model kun je prima in de regen bedienen of per ongeluk in de sneeuw laten vallen. De smartphone is namelijk IP68-gecertificeerd, wat betekent dat de smartphone echt tegen water kan. Je kunt het toestel dus prima onder de douche gebruiken.

Officieel geldt voor deze certificering dat de smartphone een halfuur ondergedompeld op anderhalve meter vol kan houden. Deze waterbestendige smartphone kan dus prima tegen een aantal regendruppels.

Specificaties Samsung Galaxy A5 (2017)

Deze smartphone heeft Samsungs eigen Exynos 7880 processor aan boord. Dat is een midrange chip, geproduceerd op 14 nanometer proces. Het is geen supersnelle chip, maar toch is de chip voldoende om een vloeiende gebruikerservaring te bieden. Het gaat hier om een 1,9 GHZ-processor.

De processor wordt begeleid door 3 GB-werkgeheugen en dat is voldoende om apps zonder problemen te installeren en te gebruiken. Ga je meerdere zware handelingen tegelijk uitvoeren, dan krijg je wel last van stotterende ervaringen.

Verder beschikt de smartphone over 32GB interne opslagcapaciteit. Deze opslagcapaciteit is verder uit te breiden aan de hand van een MicroSD-kaartje, tot aan 256 GB.

Camera

Dit toestel heeft een 16 megapixel camera aan de achterzijde van het toestel. De resolutie is hoog en het diafragma bedraagt f1.9, wat voldoende licht belooft. Bij normaal alledaags gebruik schiet de telefoon kwalitatief voldoende foto’s. De camera biedt dus voldoende kwaliteit voor het versturen van foto’s naar vrienden op WhatsApp. Optische beeldstabilisatie ontbreekt echter. Bij donkere omstandigheden presteert de camera daardoor iets minder.

Daarnaast heeft Samsung ervoor gekozen realtime HDR uit de smartphone te verwijderen. Mogelijk is de hardware wel krachtig genoeg, maar bewaart Samsung deze functie voor andere smartphones. De frontcamera beschikt over 16 megapixel en is verder prima voor selfies.

Overige functies

De Galaxy A5 (2017) komt voorlopig met Android 6.0.1 Marshmallow. Dat is een oudere versie van Android, want de nieuwste versie is Android 7.0 Nougat. De software is voorzien van Samsungs eigen TocuhWiz skin en programma’s, waardoor het mogelijk is bijvoorbeeld blauw licht te filteren. Mogelijk komt er later in 2017 een update uit naar Android Nougat 7.0 of 7.01. Het is zelfs goed denkbaar dat een update voor latere versies ook nog ondersteund wordt. Samsung brengt in ieder geval maandelijks beveiligingsupdates voor dit toestel uit. Ten slotte beschikt dit toestel ook over een vingerafdrukscanner.

Prijzen en beschikbaarheid

Bij aanschaf van de Galaxy A5 (2017) betaal je 430 euro. De smartphone wordt geleverd met Android 6.0.1. Nougat, voorzien van TocuhWiz skin. Het toestel is verkrijgbaar in de kleuren Gold, Pink, Blue en Black.