Smartphones worden steeds groter en dunner. Samsung wilde met deze trend niet achterblijven en ontwikkelde de Samsung Galaxy A8. Het toestel heeft een groot scherm en is maar 5,9 millimeter dun. Ook een groot voordeel aan deze telefoon: hij is relatief goedkoop in vergelijking met zijn soortgenoten. Niet alleen voor de gebruiker die een prachtig design wil hebben, maar dus ook voor de gebruiker die er een mooi prijsje voor wilt betalen.

Camera

De slanke Galaxy A8 bevat een uitstekende camera. Om selfies te maken heb je 5 megapixels tot je beschikking. Op de achterkant zit een 16 megapixel camera met autofocus en LED-flitser. Om de prachtigste foto’s en video’s te maken, schiet je met deze smartphone dus ook zeker niet te kort.

Display

De Samsung Galaxy A8 heeft een 5,7 inch beeldscherm en valt dus onder de phablets. Een groot scherm is niets waard als er geen geweldig beeld vanaf komt en dus heeft Samsung hier ook aan gedacht. Het scherm heeft een resolutie van 1080 x 1920 pixels, die zorgt voor een prachtige beeld ervaring. Het is daardoor geen probleem om de eerder genoemde foto’s en video’s te bekijken. Maar ook gamen en bezig zijn op social media geeft een geweldig beeld en laat je moeiteloos werken door je favoriete apps.

Software

Je zult je wel afvragen, hoeveel past er nou in zo’n dun mobieltje? De Samsung Galaxy A8 heeft een grote batterij van 3050 mAh en een krachtige processor van 1,5 GHz. Ook is er ruimte voor 16 of 32 GB aan intern geheugen mét de mogelijkheid tot uitbreiding met een MicroSD-kaart. Uiteraard draait het toestel op de nieuwste versie van Android Lollipop en staat hij dus vol met de nieuwste technische snufjes die Android met ons deelt. Het antwoord op de eerder gestelde vraag luidt dus: een heleboel.