• Dennis
  • 0

Samsung heeft deze maand de nieuwe Galaxy A-serie gepresenteerd. Daarbij werden onder andere de Samsung Galaxy A3, A5 en A7 gepresenteerd. Chinese bronnen beweren nu dat het bedrijf uit Korea het meest indrukwekkende toestel nog moet presenteren. 

De toestellen die tot nu toe zijn aangekondigd, zijn mid-range smartphones. Nu is duidelijk dat ook de Samsung Galaxy A9 voor 2016 aangekondigd zal gaan worden.

Groter beeldscherm
De Samsung Galaxy A9-familie zal grotendeels lijken op de Samsung Galaxy A5 en de A7. Toch is er één belangrijk verschil dat onmiddellijk opvalt: de A9-telefoons krijgen een nog groter scherm. Samsung heeft met de A7 al een scherm van 5,7 inch, maar het bedrijf zou van plan zijn de A9 een 6 inch groot beeldscherm te geven. Het grote beeldscherm krijgt een Full HD beeldscherm resolutie.

Samsung Galaxy A9
Motorkap
Bij de A9 zou Samsung gebruikmaken van de Qualcomm Snapdragon 620-processor. Dat is een octa-core processor met 1,8 GHz aan boord. Het toestel krijgt 3 gigabyte werkgeheugen en bovendien 32 gigabyte interne opslagcapaciteit. In het verleden heeft de fabrikant wel eens geëxperimenteerd met het uitbrengen van telefoons die geen MicroSD-kaartsleuf hadden. Dat kwam het bedrijf op veel kritiek te staan. Daarom is vrijwel zeker dat de A9 wel een mogelijkheid krijgt om de opslagcapaciteit uit te breiden tot 128 GB.

Verdere functies
De Galaxy A9 zal er vanbuiten net zo uitzien als de meeste andere A-toestellen. De A9 krijgt een metalen behuizing dat met glas is afgewerkt. Ook bij dit toestel worden de randen zo goed mogelijk weggewerkt.

De A9 krijgt een 13-megapixelcamera aan de achterkant, met optische beeld stabilisatie (OIS). Aan de voorkant zit een 8 megapixel-camera. De telefoon is daarnaast uitgerust met een vingerafdrukscanner, Samsung Pay en ondersteunt verbinding met 4G-netwerken.

De nieuwe smartphone zou volgens geruchten een zeer grote accu van maar liefst 4000 mAh meekrijgen.

Prijzen en beschikbaarheid
De Samsung Galaxy A9 wordt waarschijnlijk deze maand gepresenteerd. De smartphone komt dan aan het begin van 2016 in de winkels te liggen. Het is niet bekend of de telefoon ook in Nederland wordt uitgebracht. Prijzen zijn eveneens nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...