De Galaxy Ace 3 is een betaalbare en compacte telefoon van Samsung. Dit toestel is voorzien van een 4 inch beeldscherm en door de dunne randen en behuizing rondom ligt hij lekker in de hand. Om de telefoon betaalbaar te houden heeft Samsung de Galaxy Ace 3 niet voorzien van de allersterkste hardware, maar het is zeker een fijn toestel voor de gemiddelde gebruiker om mee te werken. Een groot voordeel van de Galaxy Ace 3 is de 4G antenne die ingebouwd is, je beschikt met dit toestel dus over de allernieuwste en snelste mobiele internetverbinding zonder een fortuin aan je telefoon te hoeven spenderen. De Ace 3 is het toestel voor de gebruiker die razendsnel internet wil, zonder te veel extra functies.

Camera

De telefoon is zoals bijna alle andere modellen uit de Galaxy serie voorzien van een camera op de zowel de voor- als de achterzijde. De camera aan de voorzijde is puur bedoeld voor gebruik tijdens videobellen, deze camera beschikt dan ook over maar 0,3 megapixel. De camera aan de achterzijde daarentegen is wel geschikt voor het maken van foto’s en video’s door zijn 5 megapixels. Door het ontbreken van optische beeldstabilisatie is het wel lastig scherpe foto’s en video’s te maken in slecht belichte of donkere omgevingen.

Display

De telefoon is voorzien van een 4 inch display met een paneel voorzien van TFT techniek. Het beeldscherm beschikt over een resolutie van 800 bij 480 pixels, dit geeft een scherpte van 233 pixels per inch. Het beeldscherm is dus niet haarscherp te noemen, maar voldoet prima voor alledaags gebruik. Mocht je echter veel foto’s of filmpjes willen bekijken, dan is dit niet de telefoon voor jou.

Hardware

Om de telefoon betaalbaar te houden heeft Samsung gekozen niet de allerbeste of snelste hardware in te bouwen. Dit betekent allerminst dat het een zwakke telefoon is. Met de 1,2GHz Quad Core processor in combinatie met 1 GB werkgeheugen draait het toestel moeiteloos, alleen bij het gebruiken van zware applicaties of meerdere applicaties tegelijk wordt het toestel iets trager. Voor de gemiddelde gebruiker zal dit geen probleem zijn, maar als je veeleisend bent of vaak multitaskt kan dit storend in gebruik zijn. Het grootste voordeel van dit toestel is de 4G connectiviteit, waardoor je altijd over de snelste draadloze internetverbinding kunt beschikken.