De Samsung Galaxy Ace 4 is een van de instapmodellen van de Samsung Galaxy serie. Dit betekent dat je voor een lage prijs toch redelijke specificaties krijgt. Het toestel is daarmee uitermate geschikt voor de gebruiker die niet al te veel van zijn of haar mobiel verwacht. Wat in eerste instantie opvalt aan de mobiel is zijn redelijk zware gewicht. Dit toestel weegt 130 gram, wat toch wel aan de zware kant is voor een toestel met een 4 inch scherm. Het toestel ligt door zijn ronde vorm lekker in de hand en voelt mooi compact aan.

Camera

Het toestel is voorzien van een 5 megapixel camera dat is staat is foto’s en video’s te maken tot een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Mocht je het dus belangrijk vinden om in FullHD foto’s of video’s te kunnen maken dan is dit toestel niet geschikt. De camera is wel voorzien van Autofocus, dit maakt het maken van scherpe foto’s bij goed licht een stuk makkelijker. Door het ontbreken van automatische beeldstabilisatie is het maken van scherpe foto’s in omgevingen met weinig licht wel een uitdaging als je niet beschikt over een erg vaste hand.

Display

Deze telefoon is zoals eerder vermeld voorzien van een 4 inch beeldscherm met een resolutie van 800 bij 480 pixels. Dit komt neer op 233 pixels per inch, dit is niet heel veel, maar voor het bekijken en lezen van tekst of simpele afbeeldingen is dit ruim voldoende. Het scherm is door zijn redelijk lage resolutie niet zo geschikt voor het bekijken van langere filmpjes of filmpjes waar veel kleine details in zitten.

Hardware

De Galaxy Ace 4 beschikt over hardware die het toestel van voldoende power voorzien voor dagelijks gebruik, verwacht echter geen wonderen van dit compacte instapmodel. Voor de lage aanschafprijs krijg je een 1,2 GHz Quad Core processor en 1GB werkgeheugen. Met deze hardware kun je moeiteloos standaardtaken zoals berichtendiensten of internet browsen uitvoeren. Het toestel is standaard voorzien van 8GB opslag, maar dit is uit te breiden middels een MicroSD, MicroSDHC of MicroSDXC kaart. Het toestel is wel voorzien van 4G connectiviteit en Bluetooth 4.0, dit zorgt ervoor dat je geen enkel probleem met draadloze verbindingen zal tegenkomen.