De Samsung Galaxy ace s5830 is een kleine versie van de gewaardeerde Samsung i9000 Galaxy S. Het toestel is wat kleiner en daardoor makkelijker te dragen. Er zijn functies aanwezig zoals WiFi, 3G netwerk, GPS. De telefoon is uitgerust met een touchscreen display van 3,5 inch. Deze smartphone draait tevens op Android wat voor veel beleving en plezier zorgt. De opvolger van deze telefoon is inmiddels ook al op de markt: de Samsung Galaxy Ace Plus. Deze smartphone heeft een snellere processor en beschikt over meer geheugen. Met de s5830 haal je een degelijke smartphone in huis voor weinig geld.

Camera

De camera op dit toestel is vrij standaard. Aan de achterzijde van de telefoon bevindt zich een 5 megapixel camera die ondersteund wordt door een led-flitser. Om deze als voornaamste camera te gebruiken wordt niet aangeraden, maar voor praktische dingen is het een prima werkende camera. De camera heeft twee functies, namelijk digitale zoom en geotagging. Er is helaas geen tweede camera aanwezig om selfies mee te maken. Video-opname is wel mogelijk met deze camera en daar komt bij dat er een videospeler aanwezig is op het apparaat, zodat je al je gemaakte filmpjes nog maals kunt bekijken.

Display

Het 3,5 inch TFT-scherm dat op dit toestel is geplaatst is niet van geweldige kwaliteit, maar dat moet je ook niet verwachten in deze prijsklasse. Het scherm heeft een resolutie van 320 x 480 pixels, wat neerkomt op een pixeldichtheid van 165 pixels per inch. Niet van hoogstaande kwaliteit, maar de meeste mensen die de keuze voor dit toestel maken doen dat om praktische redenen en zullen niet veel belang hebben aan een prachtig beeldscherm. Verder kan het scherm 16 miljoen kleuren weergeven en betreft het een multi-touch touchscreen. Het beeldscherm glas is gemaakt van krasbestendig glas, waardoor het scherm goed beveiligt is.

Hardware

Het toestel beschikt over een 800 MHz single-core processor. Het type processor is een ARM 11. Dit is niet een snelle processor, maar die is ook niet nodig, omdat er niet al te veel poespas op het toestel aanwezig is. Het interne geheugen is 158 MB en het geheugen is uitbreidbaar tot maximaal 32 GB door middel van een Micro SD kaart. Het besturingssysteem is Android 2,2 Froyo, terwijl er tegenwoordig al veel nieuwere versies beschikbaar zijn. De batterij bestaat uit een Lithium-ion accu met een capaciteit van 1350 mAh. De stand-by tijd van dit apparaat is 640 uur en de spreektijd is 660 minuten. De batterij is overigens vervangbaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *