De Samsung Galaxy Ace Style is een betaalbare en makkelijk te gebruiken telefoon van Samsung. Dit toestel is gericht op de gebruiker die niet teveel fratsen van zijn mobiel verwacht en dat is dan ook snel duidelijk als je de telefoon gebruikt. Het toestel is strak en simpel gehouden en door zijn 4 inch display ook lekker compact. Door zijn lichte gewicht van 115 gram is de telefoon ook comfortabel om mee te dragen.

Camera

Zoals genoemd is de Samsung Galaxy Ace Style niet voorzien van al teveel fratsen, maar Samsung heeft er wel voor gekozen een toch redelijke camera te plaatsen. De camera beschikt over 5 megapixels en is onder omstandigheden met goed licht in staat toch zeer aardige foto’s of filmpjes te maken. Verwacht geen wonderen, maar voor dat ene plaatje dat je snel wil schieten om te bewaren is deze telefoon toch geschikt.

Display

Het display is zoals je mag verwachten voor een toestel van deze prijs niets om opgewonden over te raken maar de 800 bij 480 pixels resolutie geven toch een zeer fatsoenlijke 233 pixels per inch. Dit zorgt ervoor dat alles op het scherm goed en duidelijk leesbaar is. Het beeld is niet haarscherp maar de gebruiker die deze telefoon koopt is daar naar alle waarschijnlijkheid ook niet naar op zoek.

Hardware

De Galaxy Ace Style is voorzien van een snelle Quad Core processor zodat het gebruiken van meerdere apps geen enkel probleem is. Door de 3G met HSUPA internetverbinding beschik je ook over razendsnel mobiel internet zonder 4G te hoeven gebruiken. Een voordeel van dit toestel is zijn lange batterijduur. Bij normaal gebruik gaat het toestel ruim een dag mee op een batterijlading. Wat voor sommige gebruikers een struikelblok kan zijn bij het aanschaffen van dit toestel is het niet uitbreidbare interne geheugen van 4GB. Het opslaan van veel data is niet mogelijk, dus mocht dat een van je eisen zijn dan is het raadzaam om even verder te zoeken.