De Samsung Galaxy Alpha is een toestel voor de gebruiker die de stap naar de echte high end modellen zoals de Samsung Galaxy S5 of de Iphone’s niet kan of wil maken. Met dit toestel krijg je goede hard- en software voor een goede prijs. Meteen opvallend aan het toestel is hoe lekker hij in de hand ligt, dit komt mede door zijn compacte formaat en het redelijk lage gewicht van 118 gram. Het toestel is voorzien van een metalen frame dat er voor zorgt dat hij stevig aanvoelt, de bouwkwaliteit is merkbaar en voelbaar hoog.

Camera

Het toestel is voorzien van een zeer goede camera voor zijn prijsklasse. De camera beschikt over een ruime 12 megapixel die je in staat stelt zeer mooie en scherpe foto’s te maken. De camera is voorzien van allerlei snufjes zoals Autofocus, digitale zoom en gezichts- en glimlachherkenning die je helpen bij het maken van mooie foto’s. Door het ontbreken van optische beeldstabilisatie is het foto’s maken bij weinig licht wel een kunst opzich, maar als je over een vaste hand beschikt is ook dit geen onoverkomelijk probleem.

Display

De telefoon is voorzien van een 4,7 inch Super AMOLED display met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Dit zorgt voor een redelijk hoge pixeldichtheid van 312 pixels per inch zodat alles scherp en helder wordt weergegeven. Door de Super AMOLED technologie in het beeldscherm is het contrast groot waardoor kleuren nog mooier worden weergegeven.

Hardware

De Galaxy Alpha is voorzien van een zeer snelle Octa Core processor met een kloksnelheid van 1,8 GHz in combinatie met een ARM grafische processor en 2GB werkgeheugen. Deze zeer sterke processor met zijn 8 kernen drijft in combinatie met de grafische processor en de 2GB werkgeheugen de zwaarste applicaties en games moeiteloos. De hardware op dit toestel maken dit toestel zeer geschikt voor de gebruiker die veel zware applicaties of überhaupt veel applicaties tegelijk draait en hierbij geen snelheid wil inleveren.