De Samsung Galaxy Core g355 is een simpele mobiel van Samsung die veel gebruikers in de smaak zal vallen door zijn simpele en strakke design. Het toestel is voorzien van een 4,5 inch beeldscherm maar voelt door zijn compacte afmetingen net iets kleiner aan. Door het vele gebruik van plastic voelt het toestel niet heel stevig aan. Het formaat ligt lekker in de hand, maar het toestel is wel aan de zware kant. Met 139 gram is deze toch een stuk zwaarder dan duurdere toestellen van dit formaat.

Camera

De telefoon beschikt over een 5 megapixel camera aan de achterzijde. Deze camera is in staat foto’s te maken tot een resolutie van 2592 bij 1944 pixels, ruim FullHD dus. Door de ingebouwde Autofocus stelt de telefoon snel scherp en kun je mooie foto’s maken. De camera aan de voorzijde is voorzien van VGA techniek die je in staat stelt redelijke foto’s te maken, maar voor kwaliteit is het toch aan te raden de camera aan de achterzijde te gebruiken.

Display

Het 4,5 inch scherm is voorzien van een TFT paneel. Het display beschikt over een magere resolutie 800 bij 480 pixels. Dit is niet veel en dit zie je dan ook terug in de beeldkwaliteit, deze doet snel korrelig aan. Het beeldscherm is prima om tekstapplicaties weer te geven, maar als je veel video’s of foto’s wil bekijken is het raadzaam om een ander toestel te zoeken. Doordat het display voorzien is van een TFT paneel is de kijkhoek een stuk kleiner dan bij toestellen met een IPS/LED beeldscherm. In de praktijk betekent dit dat je je mobiel veelal recht moet houden om het scherm goed af te kunnen lezen.

Hardware

De Samsung Galaxy Core g355 is voorzien van 4GB intern geheugen, dit betekent praktisch dat je behalve als je geen informatie op wil slaan, je altijd een extra geheugenkaart moet aanschaffen. Het geheugen is uit te breiden met een MicroSD kaart tot 64 GB. De Quad Core processor met een kloksnelheid van 1,2 GHz werkt samen met 0,75GB werkgeheugen. Dit betekent dat applicaties het goed doen, maar bij zware taken of het gebruiken van meerdere applicaties tegelijk begint het toestel het moeilijk te krijgen en merkbaar langzamer te worden.