Dit toestel is een instapmodel Samsung dat zoals de naam doet vermoeden over de kernfuncties van een moderne telefoon beschikt. Voor een lage prijs krijg je toch redelijke specificaties en Samsung mikt met dit toestel dan ook op een publiek dat niet de hoofdprijs wil betalen, maar in het dagelijks gebruik ook geen tekortkomingen wil tegenkomen. Het toestel is met zijn 4,3 inch beeldscherm redelijk compact en ligt goed in de hand. Door het gebruik van veel plastic voelt de Core plus niet superstevig, maar dat is op dit prijspunt zeer normaal.

Camera

De telefoon beschikt over 2 camera’s, een aan de voorzijde en een aan de achterzijde van het toestel. De camera aan de voorzijde is met zijn 0,3 megapixel geschikt voor videobellen, maar schiet voor het maken van foto’s of filmpjes wel tekort. De camera aan de achterzijde van het toestel is daarentegen voorzien van een adequate 5 megapixel voor het maken van redelijke foto’s of filmpjes. Verwacht geen wonderen van deze camera, maar voor het even snel uploaden van leuke foto op social media is hij toch zeer geschikt.

Display

De Samsung Galaxy Core plus is zoals eerder genoemd voorzien van een 4,3 inch beeldscherm. Dit display maakt gebruik van LCD technologie en beschikt over een resolutie van 800 bij 480 pixels. Het scherm voorziet niet van haarscherp beeld of fantastische kleurweergave. Voor alledaags gebruik is dit capacatieve beeldscherm echter zeer geschikt door zijn heldere weergave bij fel zonlicht en de redelijk grote kijkhoek.

Hardware

De telefoon is voorzien van Android 4.2 Jelly Bean, dit vlotte besturingssysteem wordt soepel aangedreven door de redelijk snelle 1,2 GHz Dual Core processor en de aanwezige 0,75 GB werkgeheugen. Standaard komt de telefoon met 4 GB aan intern geheugen, deze wordt echter bijna volledig ingenomen door de geïnstalleerde software. Mocht je dus data zoals foto’s of video’s willen opslaan dan moet je gebruikmaken van de mogelijkheid een MicroSD kaart toe te voegen.