De Samsung Galaxy Fame (s6810) is een uitstekend toestel voor iemand die op zoek is naar een goedkope Android smartphone. Mensen die niet veel geld willen uitgeven of als je je eerste smartphone wilt kopen, kunnen met dit toestel voor weinig geld een degelijk toestel in huis halen. Het toestel beschikt over veel functies, maar blinkt nergens in uit. Hierdoor beschik je wel over veel opties, maar niet over een kwalitatief super goede telefoon. De display bestaat uit een 3.5 inch scherm en er is aan de achterkant van het toestel een 5 megapixel camera aanwezig. Verder beschikt het toestel over een 1 GHz single-core processor en 4 GB interne opslag. Een degelijke telefoon voor weinig geld dus.

Camera

Op het toestel zijn twee camera’s aanwezig. De 5 megapixel camera die te vinden is aan de achterzijde van het apparaat is een degelijke camera die over genoeg functies beschikt om het maken van foto’s een stuk gemakkelijker te maken. Er is een led flitser ingebouwd om je de juiste belichting te bezorgen in donkere omgevingen. Ook zijn functies als autofocus, digitale zoom, geotagging, glimlachherkenning en gezichtsherkenning aanwezig. Er een tweede camera aan de voorkant van het toestel aanwezig. Met deze 0,3 megapixel camera kun je selfies maken en is het mogelijk om te videobellen. Video-opname is mogelijk in 25 frames per seconde met een resolutie van 640 x 480 pixels (VGA kwaliteit), Er ontbreekt natuurlijk geen videospeler, waardoor je al je filmpjes kunt afspelen op je apparaat.

Display

Het toestel beschikt over een TFT-scherm met een diagonaal van 3,5 inch. Niet al te groot, maar zeker niet storend. Het scherm heeft een resolutie van 320 x 480 pixels, wat neerkomt op een pixeldichtheid van 165 pixels per inch. Geen super goede kwaliteit, maar het scherm is goed af te lezen in de meeste situaties. Het scherm kan 16 miljoen kleuren weergeven en het betreft een multi-touch touchscreen, waardoor het mogelijk is meerdere aanrakingen tegelijk te registreren. Denk aan de mogelijkheid om met twee vingers in te zoomen. Al met al een degelijke display waarvan je niet al te hoge verwachtingen moet aannemen.

Hardware

De telefoon beschikt over een 1 GHz single-core processor die zorgt voor een goede ondersteuning van het apparaat. Het werkgeheugen waar de telefoon over beschikt is 512 MB. Daarnaast heeft het toestel een opslagcapaciteit van 4 GB, die uit te breiden is tot maximaal 32 GB door middel van een Micro SD kaart. Het besturingssysteem dat aanwezig is, is Android 4.1 Jelly Bean met Userinterface Samsung TouchWiz. Hierdoor geeft Samsung een eigen draai aan het Android gebruik. Er is een Lithiumion accu ingebouwd met een capaciteit van 1300 mAh. De stand-by tijd van het apparaat is 420 uur een de gesprekstijd is 520 minuten. De batterij is vervangbaar.