Op zoek naar een mooie Samsung telefoon, die genoeg mogelijkheden bied, maar waar je niet te veel voor hoeft te betalen? Dan bied de Samsung Galaxy Grand 3 wellicht de oplossing. Het toestel is uitgerust met een groot scherm, mooie camera en razendsnel 4G internet en heeft toch een relatief lage adviesprijs. De telefoon bevat geen spannende trucjes of de nieuwste technische snufjes, maar wordt vooral gezien als een goed apparaat voor een mooie prijs.

Camera

Voor de camera van de Samsung Galaxy Grand 3 hoef je hem niet te laten liggen. De smartphone beschikt over een prachtige selfiecamera van 5 megapixel. Aan de achterzijde bevindt zich echter het echte pareltje, een prachtige camera van 13 megapixels. Deze beschikt uiteraard over een LED flitser en autofocus. Hiermee maak je haarscherpe foto’s en video’s die je ook gewend ben van zijn duurdere vrienden.

Display

Zoals al eerder vermeld, heeft de Samsung Galaxy Grand 3 een groot scherm. Hij bevat een 5,3 inch touchscreen, wat relatief groot is voor zijn prijsklasse. De resolutie van 720 x 1280 is niet denderend, maar ook zeker niet slecht en valt nog steeds onder de HD schermen onder de smartphones. Het bekijken van foto’s en video’s, gamen en het surfen op social media zullen met dit beeldscherm dan ook geen probleem opleveren

Software

De Samsung Galaxy Grand 3 loopt op de Android KitKat 4.4 en beschikt over Samsung’s TouchWiz-interface. Het interne geheugen bestaat uit 16 GB, waarvan slechts 1,5 GB aan RAM geheugen, en is uit te breiden met een MicroSD-kaart van maximaal 64 GB. Dit zorgt samen voor een intern geheugen van 80 GB er is dus ruim genoeg voor de gemiddelde gebruiker Het toestel draait op een snelle 1,2 GHz processor en heeft een vervangbare Lithium-ion batterij.