De Samsung Galaxy Grand i9082 is een goedkoop alternatief voor een grote smartphone. Wil je toch beschikken over een display met een schermdiagonaal van 5 inch, maar niet veel geld kwijt zijn, dan is dit toestel een goede optie. Het is een goedkope versie van de Samsung Galaxy Note II. Samsung heeft op een aantal punten dan ook bespaart, om van de Galaxy Grand een betaalbaar toestel te maken. Zo is de kwaliteit van de processor iets minder goed en heb je beschikking over een iets lagere resolutie, maar zijn alle functies waar je belang bij hebt wel degelijk aanwezig.

Camera

Er zijn twee zeer degelijke camera’s op het toestel geplaatst. Om te beginnen de 8 megapixel camera die aan de achterzijde van de mobiel te vinden is. Deze camera is van goede kwaliteit en beschikt over een led flitser. Ook zijn er functies aanwezig zoals autofocus, beeldstabilisatie, digitale zoom, geotagging, gezichtsherkenning en glimlachherkenning. Hierdoor ondersteunt het apparaat jou bij het maken van al je foto’s. Aan de voorzijde van het apparaat is een 2 megapixel camera geplaatst. Deze wordt vooral gebruikt om selfies mee te maken of om te videobellen met je vrienden over de hele wereld. Video-opname is mogelijk in 30 frames per seconde in HD-kwaliteit. Ook kun je je favoriete filmpjes afspelen in de videospeler die aanwezig is op dit toestel.

Display

De Galaxy Grand beschikt over een groot scherm voor een smartphone uit deze prijsklasse. Maar liefst 5 inch aan schermdiagonaal zorgt voor een goede beleving. Het TFT-scherm kan soms problemen opleveren met bepaalde kijkhoeken. De kleuren kunnen wat flets ogen, wanneer je vanuit een hoek naar je toestel kijkt. Het scherm heeft een resolutie van 480 x 800 pixels, wat neerkomt op een pixeldichtheid van 187 pixels per inch. Dit is relatief gezien aan de lage kant voor een telefoon in deze prijsklasse. Verder kan het scherm 16 miljoen kleuren weergeven en betreft het een multi-touch touchscreen, wat inhoudt dat er meerdere aanrakingen tegelijk kunnen worden geregistreerd. Hierdoor is het mogelijk om met twee vingers in te zoomen binnen je webbrowser.

Hardware

Het toestel wordt aangedreven door een 1,2 GHz dual-core processor. Het type processor dat is gebruikt is een ARM Cortex-A9. Het beschikbare werkgeheugen is 1 GB en de totale opslagcapaciteit is 8 GB, die overigens wel uit te breiden is tot maximaal 32 GB door middel van een Micro SD kaart. Het besturingssysteem dat aanwezig is op dit toestel is Android 4.1 Jelly Bean met Userinterface Samsung TouchWiz, waardoor Samsung haar eigen draai geeft aan de Android-smartphone. De batterij die in dit toestel is geplaatst is een Lithium-ion accu met een capaciteit van 2100 mAh. De stand-by tijd is 440 uur, de gesprekstijd is 610 minuten en de batterij is vervangbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *