De Galaxy J1 J120 is een unieke telefoon met een stevige grip en een mooie stijl. De telefoon houdt door de afgeronde rand en het slanke profiel heerlijk vast. De telefoon is ook slechts 8,9 mm dik. Met een compact design en een bescheiden prijs is de telefoon in 2016 geïntroduceerd. Het design van de smartphone lijkt sterk op andere Samsung modellen. Het 4,3 inch scherm heeft een prima resolutie van 800 bij 480 pixels. De grootte van het hele toestel is 129 x 68 x 8,9 mm, een handig formaatje dus. Speciaal aan deze budget telefoon is dat het toestel erg licht is en daarom ook zo makkelijk is om mee te nemen.

Camera

De camera aan de achterzijde van het toestel is vijf megapixel. De telefoon heeft ook een flitser waardoor er in het donker ook prachtige foto’s en video’s gemaakt kunnen worden. De voorcamera heeft 2 megapixels. Het toestel heeft ook de Hand Selfie functie, daarmee kan je heel gemakkelijk met één handgebaar een foto maken. De tik functie maakt het de gebruiker extra makkelijk.

Hard- en software

De Galaxy J1 bezit een 1,2 GHz Dual Core processor. Talloze taken kunnen daarmee snel en vloeiend worden uitgevoerd en afgespeeld. Ook het downloaden en uploaden kan vlotjes verlopen dankzij de HSPA+ ondersteuning. De telefoon heeft een RAM geheugen van 0,5 en een opslaggeheugen van 4GB. Met een micro SD kaart kan de gebruiker het geheugen uitbreiden tot 128 GB. Hierdoor kan je al je foto’s, video’s en bestanden gemakkelijk opslaan. Het toestel draait op Android 4.4 KitKat en dit werkt allemaal perfect. Via de Google Play Store kan je miljoenen applicaties downloaden voor op de J1.

De accu

De Samsung Galaxy J1 heeft een accu van 1850 mAh. In het kort houdt dat in dat je ongeveer tien uur kan bellen of veertig uur muziek kan luisteren zonder op te laden. Met een gemiddeld gebruik gaat de telefoon ongeveer anderhalve dag mee zonder op te laden. Samsung heeft een energiebesparende stand op deze J1 geplaatst waardoor de accutijd verder op is te rekken. Wel zo handig als je van huis bent en je batterij is bijna leeg.