De Samsung Galaxy J1 zal ook in Nederland worden uitgebracht. Dat heeft Samsung vandaag bekendgemaakt. De smartphone krijgt een heel vriendelijk prijskaartje van maar 169 euro.

Aan de introductie van de Samsung Galaxy J1 is maar weinig ruchtbaarheid gegeven. De Samsung Galaxy J-serie is een serie smartphones met een heel aantrekkelijke prijs. Toch bezuinigt de fabrikant niet op de vormgeving. Vorig jaar bracht Samsung de Galaxy J1 ook al uit en dit jaar krijgt het toestel een opvolger. Sinds halverwege maart is ook al de Samsung Galaxy J3 in Nederland te koop. Vandaag maakte Samsung bekend dat de Galaxy J1 2016 ook naar Nederland zal komen.
Samsung Galaxy J1 2016

Galaxy J1 Specificaties

De Samsung Galaxy J1 is veel smartphone voor een zacht prijsje. Het toestel gaat 169 euro kosten en heeft een 4,5 inch groot Super AMOLED beeldscherm. De beeldschermresolutie is wel redelijk aan de lage kant: slechts 460 bij 800 pixels.

Onder de motorkap vinden we de Exynos 3 processor, die door Samsung zelf geproduceerd is. Het gaat hier om een quad-core processor met een rekenkracht van 1,3 GHz per kern en 1 gigabyte werkgeheugen. Het toestel heeft 8 gigabyte intern opslaggeheugen, maar dit is verder uit te breiden aan de hand van een MicroSD-kaart van maximaal 128 gigabyte.

De camera is doeltreffend: een 5 megapixelcamera aan de achterkant en een 2 megapixel camera om selfies mee te maken. Opvallend is de accu voor de prijs: Samsung levert een 2050 mAh accu mee en dat belooft een behoorlijk uithoudingsvermogen. Uit de doos draait de Samsung Galaxy J1 op Android 5.1 Lollipop.

Prijzen en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy J1 wordt binnen enkele weken in de Nederlandse winkels verwacht. Het toestel krijgt net als de Galaxy J3 geen grote introductie en zal opeens in de winkels verschijnen. Wanneer precies, is nog niet bekend. Het toestel zal worden verkocht met een verkoopadviesprijs van 169 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *