• Dennis
  • 0

De nieuwe Samsung Galaxy J1 is vanaf vandaag officieel in de winkel te koop. Samsung heeft het nieuwe toestel geen introductie gegeven, maar stilletjes uitgebreid. Dat terwijl de Galaxy J1 een smartphone met een mooie vormgeving is. Bovendien heeft de smartphone een gunstig prijskaartje, terwijl de specificaties ook prima zijn.

Eerder bracht de fabrikant ook al de J3 en de J1 uit, zonder daar ruchtbaarheid aan te geven.

Samsung Galaxy J1 2016

Samsung Galaxy J1 heeft vriendelijk prijskaartje

De Samsung Galaxy J1 is de goedkoopste smartphone van de drie modellen van de Galaxy J-serie. De smartphone kost slechts 169 euro. Voor dat bedrag krijgt de consument veel smartphone. Het toestel heeft een 4,5 inch groot Super AMOLED-scherm. De beeldschermresolutie is zeer bescheiden: slechts 480 bij 800 pixels.

Specificaties

De Galaxy J1 heeft een processor uit eigen stal. Het gaat hier om de Exynos 3-processor. De quadcore processor heeft een rekenkracht van 1,3 GHz en bovendien heeft het toestel 1 gigabyte werkgeheugen. De Galaxy J1 uit 2016 heeft daarnaast een intern opslaggeheugen van slechts 8 gigabyte. Dat is weinig, maar de opslagcapaciteit is verder uit te breiden door een MicroSD-geheugenkaart toe te voegen. Dat kan tot maximaal 128 gigabyte.

De camera van de Galaxy J1 is bovendien geen hoogvlieger. Aan de achterzijde is een 5-megapixel camera te vinden. De voorzijde is uitgerust met een 2-megapixel selfiecamera. De resolutie van beide camera’s is niet geweldig, maar voldoende om foto’s te kunnen maken.

De accu daarentegen, is er eentje die zeker gezien haar kleine formaat en gunstige prijs behoorlijk opvalt. De Galaxy J1 heeft namelijk een accu met een vermogen van 2050 mAh gekregen. Zeker gezien de lage resolutie, middelmatige camera en klein beeldscherm zou de smartphone een behoorlijk uithoudingsvermogen hebben. Uit de doos draait het toestel op Android 5.1 Lollipop. In die versie is het batterijgebruik van smartphones al geoptimaliseerd.

Prijzen en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy J1 is per direct leverbaar in de kleuren wit en zwart. De smartphone heeft een prijs van 169 euro meegekregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...