• Dennis
  • 0

In alle stilte heeft Samsung de Galaxy J5 (2016) in Nederland uitgebracht. Het toestel kost 279 euro en is daarmee niet één van de goedkoopste smartphones op de markt. Toch is de prijs-kwaliteitsverhouding goed en krijgen gebruikers veen kwaliteit en functie voor deze prijs.

De Samsung Galaxy J5 is een toestel dat niet snel zal vervelen. Ondanks zijn midrange-prijs, heeft het toestel genoeg opslagcapaciteit en werkgeheugen aan boord.

Samsung Galaxy J5

Specificaties Samsung Galaxy J5

De Samsung Galaxy J5 heeft een behoorlijk groot beeldscherm van 5,2 inch. Bij de duurdere varianten van de Galaxy-familie vinden we een Super AMOLED-scherm en dat is ook bij de J5 het geval. Daardoor is de kleurintensiteit een stuk hoger en is de kleurbeleving van het toestel dus ook een stuk echter. Samsung heeft het beeldscherm uitgerust met een 720 HD-beeldschermresolutie.

Het toestel heeft verder een 1,2 GHz quadcore processor, begeleid door 2 gigabyte werkgeheugen. Dat is behoorlijk voor een midrange-toestel. Daarnaast heeft de smartphone een interne opslagcapaciteit van 16 gigabyte, die verder is uit te breiden met een MicroSD-kaartje.

Goede camera

De Galaxy J5 heeft daarnaast ook een prima camera. Het gaat hier om een uitgebreide 13 megapixel camera aan de achterzijde van het toestel en een 5 megapixel camera aan de voorkant.

Prijzen en beschikbaarheid

Het toestel heeft ten slotte een accucapaciteit van 3100 mAh, waardoor de Galaxy J5 een goed uithoudingsvermogen heeft. Dat is logisch, gezien het grote formaat van het toestel. Daarnaast is het design van het toestel vrijwel gelijk gebleven met de 2015 editie. Wel heeft Samsung een vernieuwde processor toegevoegd en is het werkgeheugen opgeschroefd. Daarnaast is ook het formaat van deze smartphone groter geworden: van 5 inch vorig jaar naar 5.2 inch dit jaar. Het toestel is vanaf nu verkrijgbaar in Nederland, in de kleuren wit, zwart en goud. Het toestel heeft een verkoop adviesprijs van 279 gekregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...