De Samsung Galaxy K Zoom is een beetje een vreemde eend in de bijt. Wat meteen opvalt is de voor een telefoon gigantische camera op de achterkant van de telefoon. Dit is dan ook meteen het grootste pluspunt van deze telefoon. Het is in feite een digitale camera waar je ook mee kunt bellen, appen en internetten zoals met elke andere smartphone. Nadeel van deze cross-over is zijn nogal forse gewicht. Hij weegt niet zoals zijn voorganger bijna een halve kilo maar ook 200 gram is vrij zwaar voor een mobiele telefoon.

Camera

De camera in dit toestel is in feite een verkapte digitale camera met alle daar bijhorende eigenschappen en functies. De camera is voorzien van maar liefst 20,7 megapixels en een voor andere smartphones onvoorstelbare 10 maal optische zoom. Daarnaast is de camera voorzien van speciale functies en standen voor bijna elke denkbare omstandigheid. De gemiddelde gebruiker zal hier weinig gebruik van maken, maar de fanatieke hobbyfotograaf zal hier zeker zijn voordeel uit kunnen halen. Nog een voordeel van deze camera voor de serieuze gebruiker is de mogelijkheid tot het onafhankelijk handmatig instellen van sluitertijd, lichtgevoeligheid en diafragma voor het maken van de ultieme foto.

Display

Het toestel is voorzien van een 4,8 inch beeldscherm met een HD resolutie. Dit betekent dat je niet het kraakheldere beeld krijgt dat andere telefoons in deze prijsklasse bieden. Dit display is echter wel erg goed in combinatie met de camera functie. Zelfs in zeer felle omgevingen geeft hij helder en duidelijk weer wat je aan het fotograferen bent.

Hardware

De telefoon is mede door zijn dubbelwerking als digitale camera voorzien van zeer krachtige hardware die de telefoon en de zeer krachtige camera probleemloos aansturen. Het toestel is voorzien van een 6 core processor van 1,7 GHz en 2GB werkgeheugen. Standaard wordt de telefoon geleverd met 8GB geheugen, maar gelukkig is dit uit te breiden middels een MicroSD kaart zodat je alle gemaakte foto’s en andere data probleemloos kunt opslaan.