De Samsung Grand Neo is zoals de naam zegt de nieuwe versie van de Samsung Neo. De Neo is een vrij grote telefoon met zijn 5 inch beeldscherm. Ondanks zijn grote formaat is de telefoon zeker niet duur te noemen. Hij is dan ook zeer geschikt voor mensen die graag een grotere telefoon willen, maar niet de hoofdprijs willen betalen. De telefoon is door zijn grote formaat zeker niet licht, maar ligt wel goed in de hand.

Camera

Dit toestel beschikt over een 5 megapixel camera aan de achterzijde en een tweede camera aan de voorkant. De camera aan de voorkant is niet zo zeer bedoeld voor het maken van foto’s, maar voor eventueel videobellen. Verwacht hier dus geen wonderen van. De camera aan de achterzijde daarentegen is doordat hij voorzien is van Autofocus en een LED-flitser zeker in staat mooie foto’s en filmpjes te schieten. In omgevingen waar het minder licht is verschijnt er wel wat ruis, maar in redelijk verlichte omgevingen en natuurlijk gewoon overdag is het maken van scherpe foto’s geen probleem.

Display

Het 5 inch grote display op deze telefoon is niet zo scherp als sommige andere toestellen van deze grootte, maar beschikt over een resolutie van 800 bij 480 pixels. Deze resolutie zorgt voor een pixeldichtheid van 180 pixels per inch, dit os voor het bgebruik van tekstapplicaties en berichtendiensten over het algemeen geen probleem. Mocht een groot deel van je gebruikswensen echter bestaan uit het bekijken van filmpjes of foto’s dan zal het scherm snel tegenvallen en kun je beter een telefoon met een hogere schermresolutie uitzoeken.

Hardware

Het toestel is voor zijn prijsklasse voorzien van redelijke hardware, maar echt krachtig is hij allerminst te noemen. Hij wordt aangedreven door een 1,2 GHz Quad Core processor die het goed doet bij gemiddeld gebruik. Mocht je echter veel zware applicaties op dagelijkse basis gebruiken dan wordt hij redelijk snel aan de trage kant. Leuke feature op dit toestel is de Multi Window, deze behulpzaamheid van Android 4.2 Jelly Bean maakt het mogelijk 2 applicaties tegelijk op het 5 inch grote scherm weer te geven wat multitasken zeer eenvoudig en snel maakt.