De Samsung Galaxy Note 3 is de vernieuwde versie van de Note 2. De Note is een zogenaamde phablet, een tussenmaat tussen een telefoon en een tablet. Voor veel gebruikers zal dit toestel net een stap te groot zijn, maar voor de liefhebbers van grote telefoons is dit toestel met zijn 5,7 inch scherm nagenoeg perfect. Vele veranderingen hebben plaatsgevonden, waaronder een groter schermformaat. Ondanks dit grotere formaat is de telefoon zelf compacter dan zijn voorganger. Dit door de zeer smalle randen rondom het scherm. De telefoon ligt lekkerder in de hand dan zijn voorganger en voelt ondanks het gebruik van plastic een stuk minder goedkoop aan. De premium aankoopprijs geeft nu wel een premium gevoel. Door zijn grote beeldscherm is een stylus bij dagelijks gebruik zeer welkom en deze is dan ook ingebouwd door Samsung, bij gebruik is hij zo tevoorschijn gehaald en na gebruik ook zo weer opgeborgen.

Camera

Dit toestel is zoals ook andere topmodellen van Samsung voorzien van 2 zeer degelijke camera’s. Een 2 megapixel camera aan de voorzijde die videobellen in HD mogelijk maakt en een zeer goede 13 megapixel camera aan de achterzijde waarmee foto’s en filmpjes kunnen worden geschoten tot een resolutie van maar liefst 3840 bij 2160 pixels. De camera is ook voorzien van allerlei handige functies waardoor je onder elke omstandigheden de mooiste foto’s en filmpjes kunt maken.

Display

De Note 3 is voorzien van een 5,7 inch FullHD scherm. Het display is voorzien van Samsungs Super AMOLED voor de allerbeste kleurweergave en helderheid. Kleuren en video’s lijken daadwerkelijk van je beeldscherm af te spatten en de scherpte is ongekend hoog. Zelfs in vol daglicht en vanuit bijna onmogelijke kijkhoek is het scherm scherp en goed af te lezen.

Hardware

De telefoon is voorzien van het beste wat Samsung te bieden heeft aan hardware. Dit betekent een Quad Core processor met een kloksnelheid van 2,3 GHz in combinatie met 3 GB aan werkgeheugen, deze combinatie draait zelfs de zwaarste applicaties schijnbaar moeiteloos. Verder is dit toestel voorzien van onder andere 4G connectiviteit, Bluetooth 4.0 en 5GHz WiFi connectiviteit zodat je overal ter wereld beschikt over razendsnelle draadloze verbinding. Het toestel komt met 32 of 64 GB aan intern geheugen zodat je alle data die je kwijt wil erop kwijt kan.