De Samsung Galaxy Note 3 Neo valt in de categorie phablets, door zijn grote formaat en 5,5 inch scherm is het namelijk een middenweg tussen een reguliere telefoon en een tablet. De Neo in de naam staat daar niet zonder reden, dit toestel is namelijk de uitgeklede variant van de normale Galaxy Note 3 met het daarbij horende iets lagere prijskaartje.

Camera

De Note 3 Neo is voorzien van een 8 megapixelcamera aan de achterzijde. Deze camera maakt mooie en scherpe foto’s, ook in het donker isn het zeer goed mogelijk om mooie foto’s of filmpjes met deze telefoon te maken doordat de camera over optische beeldstabilisatie beschikt. De camera is in staat te filmen met een FullHD resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Door het grote formaat van de telefoon is hij goed vast te houden met 2 handen wat het stabiel houden van de telefoon tijdens het maken van foto’s of filmpjes erg vergemakkelijkt.

Display

Het toestel is voorzien van een HD LCD beeldscherm dat over een resolutie van 1280 bij 720 pixels beschikt. Dat is niet heel veel op een 5,5 beeldscherm. Dit is dan ook merkbaar bij dagelijks gebruik. Beeld wordt niet haarscherp weergegeven, maar voor het lezen van teksten is de mobiel ondanks zijn lage scherpte uitstekend geschikt. Door zijn schermgrootte is deze phablet ook uitstekend bruikbaar als E-reader.

Hardware

De Note 3 Neo beschikt over redelijke hardware, maar is zoals vermeld wel van mindere hardware voorzien dan de reguliere Note 3. De 6-Core 1,6GHz processor en 2GB werkgeheugen zorgen ervoor dat applicaties vlot draaien op dit grote beeldscherm. Wel merk je bij het spelen van games waarbij snel frames moeten worden gerenderd de mobiel het zwaar heeft. Mocht je je telefoon dus veelvuldig willen gebruiken voor het spelen van games dan is de normale Note 3 met zijn sterkere hardware aan te raden. Standaard wordt de Note 3 Neo geleverd met 16GB aan intern geheugen maar dit is eenvoudig uit te breiden door middel van een MicroSD geheugenkaartje.