Door zijn grote formaat van maar liefst 5,7 inch wordt dit toestel in de volksmond ook wel Phablet genoemd. Een combinatie tussen telefoon en tablet. Dat Samsung dit zelf ook zo ziet is duidelijk te merken aan het feit dat ze een stylus meeleveren om de telefoon mee te besturen. Deze stylus is niet nodig voor dagelijks gebruik, maar voegt wel erg veel precisie toe als deze gevraagd wordt. Mooie functie is dat de stylus per app in te stellen is zodat je hem heel verscheiden kunt gebruiken en het maximale uit je telefoon kunt halen.

Camera

De Samsung Galaxy Note 4 is voorzien van een zeer krachtige 16 megapixel camera die je in staat stelt foto’s en filmpjes te maken in UltraHD kwaliteit. Dit betekent een resolutie van maar liefst 3840 bij 2160 pixels. De telefoon is standaard voorzien van optische beeldstabilisatie zodat ook je ook bij mindere belichting goede en scherpe foto’s kunt maken. De front facing camera is ook de slechtste niet met toch 3,2 megapixels. Hierdoor kun je ook haarscherpe selfies schieten.

Display

Het toestel is voorzien van een super AMOLED-scherm met een QuadHD resolutie van een zeer ruime 2560 bij 1440 pixels. Deze hoge resolutie zorgt ervoor dat alles haarscherp wordt weergegeven, zelfs op dit schermformaat. De AMOLED techniek zorgt ook voor een goede kleurweergave en een redelijke kijkhoek. Dit komt goed van pas in het dagelijkse gebruik. Door de grote is het toestel wat lastig te gebruiken met een hand, maar het grote beeldscherm maakt hem ideaal om in landschapsmodus of met de stylus te besturen.

Hardware

De Samsung Galaxy Note 4 n910c is voorzien van een sterke Octa Core processor met een kloksnelheid van 1,9 GHz. Dit is meteen het enige verschil met zijn goedkopere broertje. Deze processor zorgt ervoor dat het toestel alles snel en moeiteloos verwerkt en ook onder zware belasting geen zichtbare moeite heeft. Hij heeft een voor de gemiddelde gebruiker ruim voldoende intern geheugen van een 32GB. Dit is echter uit te breiden middels een MicroSD kaart als je de extra opslag nodig hebt.