De Samsung Galaxy Note 5 komt misschien in januari 2016 toch naar Europa. Dat zeggen meerdere bronnen rondom het Koreaanse bedrijf. Het toestel zou volgens bronnen als eerste in Groot-Brittannië in de verkoop gaan. Een paar weken later komt het toestel in heel Europa beschikbaar. 

Samsung lanceerde de Samsung Galaxy S6 Edge+ in augustus dit jaar. De verbazing was groot toen bleek dat Samsung de Note 5 niet in Europa zou uitbrengen. 

Samsung Galaxy Note 5

Klein segment
Volgens de telefoonfabrikant zou de Note 5 in Europa niet populair kunnen worden, omdat het segment waarin het toestel valt ‘te klein’ is. Bovendien moet de Note 5 bediend worden met een S-Pen stylus. Uit onderzoek van Samsung zou zijn gebleken dat maar weinig Europeanen daarop zitten te wachten.

Marketingstunt?
Sommige bronnen beweren al sinds de introductie van de Galaxy Note 5 dat Samsung de schijn ophoudt om op die manier schaarste te creëren. Volgens de bronnen zou het telefoonbedrijf expres volhouden dat het toestel niet naar de Europese markt komt, om zo de populariteit van het toestel te verhogen. Het lijkt erop dat daar een kern van waarheid in zit. De goed geïnformeerde website Android Central zegt namelijk dat de Note 5 vanaf januari 2016 in Europa verkocht zal worden.

Het toestel wordt als eerst verkocht in Groot-Brittannië. De rest van Europa volgt dan later. In oktober dit jaar kwamen al soortgelijke berichten naar buiten. Die geruchten kwamen vooral voort uit het feit dat Bluetooth SIG, een Europese keuringsinstantie, een document publiceerde waarin Europese varianten van de Samsung Galaxy Note 5 genoemd werden.

Normaalgesproken krijgen Europese varianten altijd de letter ‘F’ mee. Ook in het document van de keuringsinstantie over de Note 5 werd het achtervoegsel ‘F’ aangetroffen. Daarnaast was de Galaxy Note 5 op de Europese beurs IFA in Berlijn toch prominent aanwezig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *