• Dennis
  • 0

De Samsung Galaxy Note 5 komt misschien in januari 2016 toch naar Europa. Dat zeggen meerdere bronnen rondom het Koreaanse bedrijf. Het toestel zou volgens bronnen als eerste in Groot-Brittannië in de verkoop gaan. Een paar weken later komt het toestel in heel Europa beschikbaar. 

Samsung lanceerde de Samsung Galaxy S6 Edge+ in augustus dit jaar. De verbazing was groot toen bleek dat Samsung de Note 5 niet in Europa zou uitbrengen. 

Samsung Galaxy Note 5

Klein segment
Volgens de telefoonfabrikant zou de Note 5 in Europa niet populair kunnen worden, omdat het segment waarin het toestel valt ‘te klein’ is. Bovendien moet de Note 5 bediend worden met een S-Pen stylus. Uit onderzoek van Samsung zou zijn gebleken dat maar weinig Europeanen daarop zitten te wachten.

Marketingstunt?
Sommige bronnen beweren al sinds de introductie van de Galaxy Note 5 dat Samsung de schijn ophoudt om op die manier schaarste te creëren. Volgens de bronnen zou het telefoonbedrijf expres volhouden dat het toestel niet naar de Europese markt komt, om zo de populariteit van het toestel te verhogen. Het lijkt erop dat daar een kern van waarheid in zit. De goed geïnformeerde website Android Central zegt namelijk dat de Note 5 vanaf januari 2016 in Europa verkocht zal worden.

Het toestel wordt als eerst verkocht in Groot-Brittannië. De rest van Europa volgt dan later. In oktober dit jaar kwamen al soortgelijke berichten naar buiten. Die geruchten kwamen vooral voort uit het feit dat Bluetooth SIG, een Europese keuringsinstantie, een document publiceerde waarin Europese varianten van de Samsung Galaxy Note 5 genoemd werden.

Normaalgesproken krijgen Europese varianten altijd de letter ‘F’ mee. Ook in het document van de keuringsinstantie over de Note 5 werd het achtervoegsel ‘F’ aangetroffen. Daarnaast was de Galaxy Note 5 op de Europese beurs IFA in Berlijn toch prominent aanwezig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...