Onlangs heeft Samsung haar nieuwste smartphone, de Samsung Galaxy Note 7 gepresenteerd. Voor velen was de presentatie van de nieuwe smartphone een teleurstelling, omdat de smartphone ‘maar’ over 4 gigabyte werkgeheugen beschikt. Eerder geruchten gingen uit van tenminste 6 gigabyte werkgeheugen, waardoor de doelgroep teleurgesteld was.

Toch lijkt het erop dat de geruchten wel degelijk gelijk hadden, en dat er inderdaad een uitvoering bestaat met tenminste 6 GB RAM en 128 GB-opslaggeheugen. Zowel de Chinese keuringsinstantie Tenaa als benchmarks van Geekbench bevestigen het bestaan van een dergelijk toestel.

Samsung Galaxy Note 7

Samsung Galaxy Note 7 lichte teleurstelling voor doelgroep

Vorige week introduceerde Samsung de Galaxy Note 7. Bij de presentatie werd enkel modellen met 4 gigabyte wekgeheugen en 64 gigabyte opslaggeheugen aan het publiek getoond. Dat terwijl er in het geruchtencircuit meermaals gesproken is over de komst van een variant met 6GB werkgeheugen.

Toen bleek dat het toestel slechts 4 gigabyte werkgeheugen had, was de kritische doelgroep niet enthousiast. Zelfs met 4 gigabyte werkgeheugen en 64 GB interne opslag behoort het toestel eigenlijk al bij de top van de smartphones, maar echte fans waren toch teleurgesteld. De fans zijn immers mensen die het beste van het beste willen hebben. Enkele smartphones zoals de OnePlus 3 beschikken al over 6 GB intern werkgeheugen, waardoor de groep het idee had dat dit bij de Galaxy Note 7 ook mogelijk zou zijn.

6 GB RAM is nog niet nodig

Toch is het hebben van een smartphone met 6 gigabyte werkgeheugen nog niet nodig. Er zijn maar weinig apps die zoveel resources gebruiken, dat het werkgeheugen echt gebruikt wordt. Toch worden apps steeds zwaarder, waardoor het best mogelijk is dat over een paar jaar de noodzaak er wel is. De kopers van de Galaxy Note 7 zijn doorgaans mensen die twee tot drie jaar met de smartphone werken, dus was 6GB werkgeheugen best welkom geweest.

Toch lijkt het erop dat een dergelijke variant wel bestaat. Dat blijkt uit informatie van de keuringsinstantie Tenaa en benchmarks van Geekbench. Het lijkt erop dat vooral de Chinese markt deze variant nog te zien zal krijgen. Er zijn (nog) geen aanwijzingen dat het luxueuze model ook naar Europa of Nederland zal komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *