• Dennis
  • 0

Samsung heeft de winstverwachting voor het derde kwartaal met twee miljard euro naar beneden bijgesteld. Het debacle met de Galaxy Note 7 kost het bedrijf tenminste twee miljard euro. Vorige week lag de voorspelling nog hoger, maar deze week besliste het Koreaanse bedrijf het toestel niet meer uit te brengen.

Er zijn een hoop problemen met de Galaxy Note 7. De eerste toestellen bleken last te hebben van een batterij die gevoelig is voor ontploffingen. De verbeterde variant bleek vervolgens brandgevaarlijk te zijn. Na deze problemen is besloten de Galaxy Note 7 niet meer uit te brengen.

Samsung Galaxy Note 7

Stop Galaxy Note 7 heeft gevolgen

De eerste gevolgen van de productiestop van de Samsung Galaxy Note 7 worden inmiddels pijnlijk duidelijk. Een paar dagen geleden besloot het bedrijf het toestel helemaal van de markt te halen. Samsung heeft nu bekendgemaakt dat dit probleem hen waarschijnlijk 2,1 miljard euro al gaan kosten.

Vorige week zei het bedrijf nog een winst van 6,3 miljard euro te maken. Toen was er nog niets bekend over de toekomst van het toestel. De voorbestelde toestellen waren al meegenomen in de resultaten, waardoor de winst- en omzetcijfers nu te rooskleuring zijn. Doordat alle modellen worden teruggeroepen en er bovendien geen nieuwe toestellen meer komen, moet Samsung de cijfers nu aanpassen.

Toch nog winst

Toch blijft Samsung een winst van 4,2 miljard euro verwachten. Waarschijnlijk is de lagere winst slechts het eerste gevolg van een reeks grote problemen met de Note 7. Analisten verwachten dat de kostenpost nog verder op zal lopen. Mogelijk gaat het hele product het bedrijf ruim 19 miljard euro kosten aan gedorven inkomsten, weglopende klanten en geannuleerde verkopen. Daarnaast zal Samsung een behoorlijke smet op haar imago krijgen, waardoor consumenten minder snel een toestel zullen willen aanschaffen. Bovendien heeft Samsung behoorlijk wat marketingkosten gemaakt om het toestel in de markt te zetten.

De komende kwartalen zal duidelijk worden hoe groot de impact van het probleemproduct is. Het lijkt erop dat Samsung de gevolgen van de geflopte Samsung Galaxy Note 7 nog lang zal moeten dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...