• Dennis
  • 0

De Samsung Galaxy Note 7 met gebogen scherm, komt ook naar Nederland. Dat zeggen betrouwbare bronnen. Afgelopen jaar koos Samsung ervoor de Galaxy Note 5 niet naar Nederland te brengen.

Eerder melden dezelfde bronnen al betrouwbare informatie rondom de aankomende Samsung Galaxy Note 6 of 7. Inmiddels is duidelijk dat de Koreaanse fabrikant kiest voor Samsung Galaxy Note 7 als naam. In april testte de fabrikant nog twee verschillende toestellen. Eén van die uitvoeringen had een gebogen scherm, terwijl de andere uitvoering een plat scherm had. Het lijkt erop dat de fabrikant nu toch kiest voor het gebogen scherm.

Samsung Galaxy Note 7

Samsung Galaxy Note 7 krijgt gebogen scherm en S Pen

De aanstaande nieuwe phablet krijgt een gebogen scherm en een S Pen. Daarmee is dit toestel weer een echte Note met een S Pen. Eerder meldden bronnen dat Samsung problemen zou hebben met de functies van de S Pen op het gebogen scherm. Daarom moest de fabrikant de keuze voor het gebogen scherm relatief laat in het productieproces maken.

Samsung kiest voor de naam Note 7, omdat dit dan gelijkloopt met de nummering van de Samsung Galaxy S7 familie. De opvolger van de huidige Galaxy S6 Edge+ en Galaxy Note 5 wordt om die reden uitgebracht binnen de Note-serie.

Specificaties

Onder de motorkap lijkt het toestel sterk op de Samsung Galaxy S7. Het beeldscherm is groter met 5,8 inch, maar heeft dezelfde 2K beeldscherm-resolutie. Daarnaast gebruikt Samsung dezelfde processor, de Exynos 8, die iets sneller geklokt is. Verder zal de Note 7 vermoedelijk over 6 gigabyte werkgeheugen beschikken.

Op cameragebied is er weinig nieuws onder de zon. Het nieuwe toestel krijgt dezelfde 12 megapixelcamera aan de achterzijde van het toestel. Wel is de camerasoftware onderhanden genomen. De verbeterde camerasoftware komt later dit jaar ook beschikbaar als update voor de Samsung Galaxy S7 En Samsung Galaxy S7 Edge. De accu is ook behoorlijk: de accu zou beschikken over een capaciteit van rond de 4000 mAh.

Prijzen en beschikbaarheid

Samsung zal de Galaxy Note 7 waarschijnlijk in augustus introduceren. Het toestel is dan vermoedelijk in de tweede of derde week in Nederland te koop. De phablet gaat vermoedelijk 799 euro kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...