• Dennis
  • 0

De Samsung Galaxy Note 7 is om twee verschillende oorzaken een probleemtoestel geworden. Dat hebben drie onafhankelijke onderzoeksbureaus samen met Samsung vastgesteld. De bureaus deden onderzoek naar in brand gevlogen of ontplofte toestellen.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf maakte vandaag de oorzaken bekend van de problemen die Samsung met de toestellen had. In totaal werden er 700 medewerkers op de zaak gezet. De problemen zijn volledig te wijten aan de accu, zo zegt Samsung.

Ontplofte Galaxy Note 7

Samsung Galaxy Note 7 had accu-problemen

In de eerste lichting Galaxy Note 7 smartphones kwamen de toestellen van dochterbedrijf Samsung SDI. Er zat een ontwerpfout in het toestel waardoor de negatieve elektrode klem zat te zitten. In de hoek van de accu werden negatieve elektrodes verbogen. Doordat er te weinig isolatie was, konden de negatieve elementen in aanraking komen met positieve elektrodes, waardoor de accu’s uiteindelijk in brand vlogen.

Daarop haalde Samsung alle toestellen uit de eerste lichting terug. Het bedrijf besloot in zee te gaan met een andere leverancier. De toestellen werden in oktober op de markt gebracht en foutieve toestellen werden omgeruild. De accu’s waren wel veilig ontworpen, maar tijdens het productieproces zijn er fouten gemaakt in de accu. Sommige accu’s werden niet voorzien van isolatietape. In andere gevallen was de tape al beschadigd, waardoor negatieve en positieve onderdelen met elkaar in contact kwamen. Daardoor ontplofte de nieuwe, vervangende Samsung Galaxy Note 7 in de handen van de gebruikers.

Samsung en de drie onderzoeksbureaus hebben 120.000 toestellen onderzocht, samen met de 30.000 accu’s die al voor de Galaxy Note 7 waren geproduceerd. Het gaat om toestellen die nooit verkocht zijn.

Toekomst

Samsung probeert nu te leren van het verleden en heeft nieuwe maatregelen aangekondigd. Zo zorgt het bedrijf ervoor dat er meer ruimte voor accu’s in de toestellen komt, zodat de accu’s geen andere vormen meer aan kunnen maken. Bovendien maakt het bedrijf van iedere accu eerst een foto aan de hand van röntgentechniek om uit te sluiten dat de accu’s niet intern beschadigd zijn. Bovendien worden de stresstests opgeschroefd. Daarmee moet worden voorkomen dat het bedrijf ooit nog een toestel uitbrengt met soortgelijke problemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...