De Samsung Galaxy S Duos 2 is een goedkope telefoon van Samsung die beschikt over dual sim mogelijkheid. Dit stelt je in staat overal op twee telefoonnummers bereikbaar te zijn zonder hier de hoofdprijs voor neer te hoeven leggen. Verder beschikt het toestel over alle functies die je van een mobiele telefoon verwacht. De telefoon beschikt over een 4 inch scherm en is lekker compact gehouden waardoor hij lekker in de hand ligt. De telefoon voelt door het gebruik van plastic niet heel solide aan, maar in deze prijsklasse is dat niet heel vreemd.

Camera

De telefoon beschikt over zowel een voorzijde- als achter camera. De camera aan de voorzijde is door zijn 0,3 megapixels alleen nuttig voor videobellen. De 5 megapixels waar de camera aan de achterzijde over beschikt zijn echter zeker in staat goede foto’s te maken. Door het ontbreken van optische beeldstabilisatie is het maken van scherpe foto’s of vloeiende filmpjes in omgevingen die slecht verlicht zijn echter wel een kunst. Mocht je over een zeer vaste hand beschikken dan is dit geen probleem, maar voor de gemiddelde gebruiker betekent het ontbreken van deze functie veelal onscherpe foto’s in donkere omgevingen.

Display

Het 4 inch beeldscherm is voorzien van een TFT paneel, en dus niet van de Super-AMOLED technologie, die op duurdere Samsung toestellen wel te vinden is. Dit paneel zorgt voor een een kleinere kijkhoek en een mindere kleurweergave. De resolutie van 800 bij 480 pixels maakt wel iets goed doordat het beeld wel scherp is, maar wie een telefoon zoekt met een hoge kwaliteit beeldscherm kan beter naar een iets duurdere telefoon kijken. Het scherm is wel gemaakt van Corning Gorrila Glass, dit zorgt ervoor dat het scherm goed tegen een stootje kan en niet snel krast.

Hardware

De 1,2 GHz Dual Core processor en 0,75 GB werkgeheugen zorgen ervoor dat populaire applicaties soepel en haperingsvrij worden weergegeven en het navigeren door de Samsung TouchWizz interfaces gaat ook vloeiend. Zwaardere applicaties trekken echter wel zwaar aan de prestaties van het toestel. Voor alledaags gebruik is dit kortom een zeer geschikt toestel, mocht je echter meer eisen dan basisgebruik dan schiet de ingebouwde hardware als snel tekort.