De Samsung Galaxy S2 plus i9105 is een verbeterde versie van de Samsung Galaxy S2. Het design is veranderd en er is een andere processor in dit toestel geplaatst. Voor mensen die weinig geld willen uitgeven aan een nieuwe smartphone, maar toch kwaliteit willen zien, is dit een uitermate geschikt toestel. De 8 megapixel camera zorgt voor erg mooie beelden en het is zelfs mogelijk video’s op te nemen in HD-kwaliteit. De smartphone is beschikbaar in de volgende kleuren, namelijk Chic white en Dark Blue. Het toestel heeft als besturingssysteem Android 4.1 Jelly Bean, die je van veel gemakken voorziet.

Camera

Op het toestel zijn twee goede camera’s aanwezig. Normaal zie je vaak dat in deze prijsklasse er erg wordt bezuinigd op de camera’s, maar daar is geen sprake van bij dit toestel van Samsung. Met een 8 megapixel camera aan de achterzijde van de telefoon kan je mooie beelden maken en video’s in HD-kwaliteit opnemen. De camera wordt ondersteund door een led flitser. Ook beschikt de camera over functies zoals autofocus, beeldstabilisatie, digitale zoom, geotagging, glimlachherkenning en gezichtsherkenning. Deze functies ondersteunen je bij het maken van al je foto’s. De camera aan de voorzijde van het apparaat beschikt over 2 megapixel. Deze kwaliteit is goed genoeg om leuke selfies mee te maken of via het internet te videobellen met je vrienden over de hele wereld. Er is een videospeler aanwezig om je favoriete filmpjes in af te spelen.

Display

De Galaxy S2 plus beschikt over een Super AMOLED PLUS scherm met een diagonaal van 4,3 inch. Voor veel gebruikers is dit een ideaal formaat. Zo is de telefoon makkelijk te dragen in je broekzak en is het eenvoudig om met een vinger het hele scherm te bedienen. Het scherm heeft een resolutie van 480 x 800 pixels, wat neerkomt op een pixeldichtheid van 217 pixels per inch. Geen super kwaliteit, maar in deze prijsklasse aardig in de middenmoot. Het scherm kan 16 miljoen kleuren weergeven en het betreft een multi-touch touchscreen, waardoor er meerder aanrakingen tegelijk kunnen worden waargenomen. Het beeldscherm glas is van Coming Gorilla Glass.

Hardware

De verbeterde 1,2 GHz dual-core processor is van het type ARM Cortex A9. Het zorgt ervoor dat je aardig snel door het menu kunt bladeren en nauwelijks problemen zult ondervinden met het draaien van software op je toestel. Er is 1 GB werkgeheugen beschikbaar en 8 GB aan opslagcapaciteit. Wel is de opslagcapaciteit uit te breiden tot maximaal 32 GB door middel van een Micro SD kaart. Zo zul je genoeg foto’s, filmpjes en muziek op je toestel kunnen plaatsen zonder elke keer ruimte op je mobiel te hoeven maken. Het besturingssysteem is Android 4.1 Jelly Bean en na de update kun je gebruik maken van Android 4.2 Jelly Bean met Userinterface Samsung TouchWiz. De batterij die in dit toestel is geplaatst is een Lithium-ion accu met een capaciteit van 1650 mAh. Daardoor heeft het apparaat een stand-by tijd van 549 uur en een gesprekstijd van 540 minuten. De batterij is vervangbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *