De Samsung S3 mini Value Edition is de vernieuwde versie van de reguliere S3 mini. Het blijft net als zijn voorganger een kleinere versie van de normale S3. Dit betekent dat u in plaats van over 4,8 scherm nu over 4,0 beeldscherm beschikt. Verder is de S3 mini Value Edition op een paar punten verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Een van de grootste verbeteringen is het nieuwere besturingssysteem, Android 4.2 Jelly Bean, waar de Value Edition over beschikt. Het mooi vormgegeven uiterlijk van zijn voorganger blijft behouden en dit toestel ligt dan ook weer lekker in de hand en is niet al te zwaar.

Camera

De telefoon beschikt zoals bijna alle nieuwere Samsung toestellen over 2 camera’s. Een is er aan de voorzijde geplaatst, deze is specifiek gericht op videobellen en beschikt over een weinig indrukwekkende 0,3 megapixel camera. De andere camera is aan de achterzijde geplaatst en echt bedoeld voor het maken van foto’s. De 5 megapixels waar deze camera over beschikt maken dat in samenwerking met functies als optische beeldstabilisatie en digitale zoom in zowel goede als minder goede omstandigheden mogelijk.

Display

Het 4 inch beeldscherm op deze compacte telefoon beschikt over een resolutie van 800 bij 480 pixels. Op dit formaat zorgt dat voor een mooi aantal pixels per inch van 233. De Super AMOLED technologie die Samsung voor dit beeldscherm gebruikt zorgt naast de goede scherpte ook nog eens voor erg heldere en mooie kleuren. Door de gebruikte techniek is het scherm vanuit een grote hoek en met fel licht nog altijd goed af te lezen. Dit maakt het toestel erg geschikt voor alledaags gebruik.

Hardware

Het toestel is voorzien van een ten opzichte van zijn voorganger ge-upgrade processor. Deze beschikt nu over een kloksnelheid van 1,2 GHz. Deze Dual Core processor drijft het toestel bij gemiddeld gebruik moeiteloos aan, maar krijgt het bij intensief gebruik of het gebruik van meerdere applicaties tegelijkertijd toch vrij zwaar. Standaard is de telefoon voorzien van 8 GB intern geheugen, maar dit is uit te breiden met een MicroSD kaart tot 32 GB. Voor de meeste gebruikers zal dit ruim voldoende zijn om alle data zoals contacten, foto’s en filmpjes op te slaan.