Dit toestel is de water- en stof bestendige versie van de reguliere Galaxy S4. De ideale telefoon voor iedereen die alle functionaliteit van een moderne en krachtige smartphone wil, maar in zijn dagelijks loeven bang is dat de normale S4 te kwetsbaar is. Perfect dus voor mensen die in zware omstandigheden werken, wilde of ruige hobby’s hebben maar hierbij wel bereikbaar willen zijn. De telefoon is ondanks zijn aanpassingen, onder andere druk in plaats van touch toetsen niet veel zwaarder dan zijn broertje en is hierdoor nog steeds zeer handzaam in gebruik.

Camera

De S4 active is net als de normale S4 voorzien van een goede 8 megapixel camera die je in staat stelt tot het schieten van de mooiste plaatjes en door de aanwezige optische beeldstabilisatie is hij zelfs in het donker in staat tot het maken van vloeiende video’s en haarscherpe foto’s. Foto’s en video’s in FullHD kwaliteit zijn geen probleem voor de camera op dit toestel. De telefoon is ook voorzien van een camera aan de voorzijde, deze beschikt over 2 megapixel zodat je ook bij het videobellen scherpe beelden kunt versturen.

Display

De telefoon beschikt over hetzelfde mooie display dat ook op de normale S4 te vinden is. Dit 5 inch beeldscherm is voorzien van een LCD paneel dat de telefoon voorziet van maarliefst een resolutie van maar liefst 1920 bij 1080 pixels. Door deze hoge resolutie wordt beeld haarscherp weergegeven en de LCD techniek zorgt voor een mooie kleurweergave en een goede kijkhoek. Extra voordeel voor de gebruiker in zware omstandigheden is dat het scherm gemaakt is van Corning Gorilla Glass. Een kras bestendig en zeer hard glas dat beter tegen een stootje kan dan andere glassoorten.

Hardware

De telefoon beschikt over zeer sterke hardware die het toestel moeiteloos aandrijven. Zo beschikt de Galaxy S4 active over onder andere een 1,9GHz Quad Core processor en 2GB werkgeheugen. Het toestel is standaard voorzien van 16 GB aan intern geheugen maar dit is met een MicroSD kaart uit te breiden, mocht dit niet genoeg zijn. De telefoon loopt standaard op Android 4.3, in combinatie met de sterke hardware draait dit systeem vlekkeloos alle applicaties, ook meerdere applicaties tegelijk gebruiken is voor de S4 active geen probleem.