De Samsung Galaxy S4 i9515 value edition is niets anders dan een geupgrade versie van de reguliere Samsung Galaxy S4. Het belangrijkste verschil met de reguliere S4 is de standaard geleverde software, bij de Value Edition krijg je standaard Android 4.4 Kitkat. De S4 Value Edition is een hele fijne telefoon om vast te houden. Dit komt mede door de dunne randen naast het scherm, hierdoor valt de mobiel goed in de hand. Qua uiterlijk is de telefoon niet gewijzigd ten opzichte van zijn voorganger, hij is nog steeds strak en modern van design.

Camera

Het toestel is voorzien van twee camera’s, de camera aan de voorzijde is met zijn 2.1 megapixel zeer geschikt voor t maken van mooie selfies. De camera aan de achterzijde is echter zeer geschikt voor het maken van mooie en haarscherpe foto’s. De rear facing camera beschikt over 13 megapixel en optische beeldstabilisatie zodat je in zowel lichte als donkere omgevingen scherpe en ruisvrije foto’s kunt maken. De ingebouwde optische beeldstabilisatie helpt ook bij het maken van mooie vloeiende video’s.

Display

Het 5 inch display beschikt over Samsungs Super AMOLED technologie en heeft een resolutie van maar liefst 1920 bij 1080 pixels, deze FullHD resolutie zorgt voor een pixeldichtheid van 441 pixels per inch. Dit is zo scherp dat het niet mogelijk is om aparte pixels te onderscheiden, hierdoor wordt alles haarscherp weergegeven. Hiernaast worden kleuren geweldig weergegeven door het hoge contrast dat de Super AMOLED technologie met zich meebrengt.

Hardware

De hardware op deze telefoon is zeer goed te noemen. Het toestel is voorzien van een 1,9 GHz Quad Core processor en een Quallcomm Adreno 320 Grafische processor. Deze processoren in combinatie met de 2GB werkgeheugen zorgen ervoor dat zware applicaties en games moeiteloos hun weg naar het scherm vinden zonder haperingen of verstoringen en dat het draaien van meerdere apps tegelijk ook vlekkeloos verloopt. De telefoon komt met 16GB aan standaard intern geheugen. Voor de veeleisende gebruiker is dit uit te breiden met een MicroSD kaart tot 64GB.