De Samsung Galaxy S4 mini is het kleine broertje van de nog grotere S4. Klein broertje is eigenlijk onzin aangezien de S4 mini een over een scherm van 4,3 inch beschikt. Het nadeel aan deze telefoon is dat je niet zoals je zou verwachten dezelfde prestaties krijgt als bij de grotere S4. Mocht je dus een keus moeten maken tussen de S4 en de S4 mini, dan is het raadzaam om af te wegen of je de beste prestaties wil of een telefoon die redelijk compact is, maar wel prestaties inlevert. De telefoon heeft een erg mooi formaat waardoor deze lekker in de hand ligt.

Camera

De telefoon levert qua camera redelijk in ten opzichte van de Galaxy S4. In daglicht maakt hij door zijn 8 megapixels redelijke foto’s, maar in minder goed verlichte omgevingen of later op de avond zie je toch veel ruis in gemaakte foto’s. Er zitten wel een paar handige functies op de camera van de S4 mini. Zo kun je een foto nemen met spraakcommando waardoor je niet meer beperkt bent tot de front facing camera bij het maken van selfies of als je je handen vol hebt.

Display

Het display valt voor een toestel in deze prijsklasse erg tegen. De kleuren en het contrast zijn dik in orde door Samsungs moderne en goedwerkende AMOLED technologie. Maar de resolutie van 960 bij 540 pixels is toch niet wat je van een mobiel in deze klasse mag verwachten. Voor het gebruiken van standaard applicaties of het lezen van teksten is er niks mis mee, maar wil je graag foto’s of filmpjes bekijken dan is een mobiel met een hogere resolutie toch aan te raden.

Hardware

Zoals eerder opgemerkt is de S4 mini echt een downgrade van de reguliere S4. Dit is naast de mindere display en de mindere camera ook terug te zien in de gebruikte hardware. De mini is voorzien van een 1,7 GHz Dual Core processor in combinatie met 1,5GB werkgeheugen. Dit zorgt ervoor dat apps soepel draaien, maar bij zware apps of het gebruik van veel apps tegelijk merk je toch het gemis van die extra processorkernen. Standaard is de mini voorzien van 8GB intern geheugen, maar dit is eenvoudig uit te breiden middels een MicroSD kaart.