De Samsung Galaxy S5 is het vlaggenschip van de Koreaanse telefoonbouwer. De kwaliteit van de inhoud komt duidelijk ook terug in de kwaliteit van de afwerking. De telefoon voelt solide en zeer stevig aan. Het toestel ligt ondanks zijn vrij forse formaat lekker in de hand en is niet heel zwaar, het enige onderdeel dat hem nog van een beetje gewicht voorziet is de zeer krachtige accu. Dit komt mede door het gebruik van kunststof in plaats van metaal, door deze keuze voelt de telefoon wel een stuk minder premium aan dan vergelijkbare telefoons met een metalen behuizing.

Camera

De telefoon is zoals bijna alle moderne telefoons voorzien van 2 camera’s, een aan de voorzijde en een aan de achterzijde. De camera aan de voorzijde beschikt over een degelijke 2 megapixels en kan zelfs FullHD filmen. De camera aan de achterzijde beschikt over maar liefst 16 megapixels en is in staat tot het maken van foto’s en filmpjes tot een gigantische resolutie van 5312 bij 2988 pixels. FullHD filmpjes kun je zelfs in slow motion maken en UltraHD is mogelijk met een framesnelheid van 30 frames per seconde. Aan foto en videomogelijkheden geen gebrek dus met dit toestel.

Display

Het 5,1 inch display dat gemaakt is van het zeer sterke en krasbestendige Corning Gorilla Glass beschikt over FullHD resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Dit zorgt voor een pixeldichtheid van maar liefst 432 pixels per inch, aparte pixels zijn dus niet meer te onderscheiden waardoor alles haarscherp wordt weergegeven. Door de Super AMOLED techniek in dit beeldscherm zijn de kleuren ook nog eens kraakhelder en door het goede contrast lijken ze werkelijk van het scherm te spatten

Hardware

Het toestel beschikt over een super krachtige Krait Quad Core processor met een kloksnelheid van 2,5 GHz. Deze processor werkt samen met 2GB werkgeheugen om het toestel aan te drijven. Door deze krachtige hardware en de soepele Android 4.4 Kitkat software werken zelfs de zwaarste apps of meerdere apps tegelijk zonder haperen of merkbare vertraging. Door de nieuwste draadloze verbindingen bel je ook nog eens zorgeloos over 4G of browse je op de zeer snelle 5GHz WiFi verbinding. De Samsung S5 is voorzien vaan een zeer krachtige accu die je in staat stelt de mobiel dagenlang te gebruiken bij normale intensiviteit.