De Samsung Galaxy S5 mini is het kleine broertje van de veelgeprezen Samsung S5, het vlaggenschip van de Galaxy reeks van de Koreaanse mobiel fabrikant. Klein broertje is misschien een beetje misleidend aangezien het toestel voorzien is van een 4,5 inch touchscreen en 120 gram weegt. Door de dunne bezels aan weerszijden van het scherm is de mobiel goed met een hand te bedienen en ligt hij lekker in de hand.

Camera

De telefoon beschikt over een 8 megapixel camera aan de achterzijde. Deze camera beschikt over een LED flits en 4 maal digitale zoom, deze functies worden aangevuld met handige functies zoals gezichtsherkenning, Autofocus en optische beeldstabilisatie . Dit laatste zorgt ervoor dat je zelfs in slecht verlichte omgevingen scherpe foto’s kunt maken en dat het maken van vloeiende video-opnames probleemloos gaat.

Display

De telefoon is voorzien van een 4,5 inch AMOLED display met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Dit zorgt voor een redelijk hoge pixeldichtheid van 310 pixels per inch zodat alles scherp en helder wordt weergegeven. Door de AMOLED technologie in het beeldscherm is het contrast groot waardoor kleuren nog mooier worden weergegeven. Door de dunne bezels aan weerszijden van het scherm lijkt het beeldscherm in landschapsmodus breder dan het daadwerkelijk is. Dit komt het kijken van filmpjes in landschapsmodus zeer ten goede.

Hardware

De Galaxy S5 mini is voorzien van een Quad Core 1,4 GHz processor ion combinatie met 1,5GB werkgeheugen zorgen ervoor dat alle taken probleemloos worden uitgevoerd en beelden scherp en zonder haperingen worden weergegeven. De telefoon is voorzien zeer goede draadloze verbindingen zoals Bluetooth 3.0 en 5GHz WiFi. Standaard wirdt de telefoon geleverd met een hele fatsoenlijke 16GB intern geheugen waarvan nog 11,7GB vrij is. Dit is met maximaal 64GB uit te breiden via MicroSD tot een totaal intern geheugen van 76GB. Hierdoor is er ook voor de zeer veeleisende gebruiker niet snel tekort aan opslagruimte.