Samsung Galaxy S5 mini duos g800h is een kleine versie van Samsung haar vlaggenschip, de S5, maar wel met een belangrijk verschil met de standaard versie van de S5 mini. Dit model beschikt over de mogelijkheid een tweede Sim kaart toe te voegen. Dat betekent dat dit toestel zeer geschikt is voor mensen die nu nog 2 toestellen in gebruik hebben, bijvoorbeeld een werk- en een privételefoon. De telefoon is anders dan zijn naam doet vermoeden zeker geen kleintje, voorzien van een 4,5 inch display heeft deze telefoon een afmeting van 13 bij 6,5 centimeter. Ondanks zijn vrij forse formaat is het toch een redelijk licht toestel met een schamele 118 gram.

Camera

Het toestel is voorzien van een 8 megapixel camera die in staat is foto’s en video’s te maken tot een resolutie van maar liefst 3264 bij 2448 pixels. Dit is toch vooral een theoretisch getal aangezien de meeste mensen foto’s maken met de standaard FullHD instelling. De camera is voorzien van veel behulpzame functies zoals Autofocus en gezichts- en glimlachherkenning. Ook is deze telefoon voorzien van een front facing camera van 2 megapixel. Deze is in staat tot het maken van FullHD foto’s en video’s zodat ook je selfies haarscherp zijn.

Display

Deze telefoon is voorzien van Samsungs zeer heldere Super AMOLED display met een HD resolutie van 1280 bij 720 pixels. Het scherm is 4,5 inch groot waardoor alles scherp en helder wordt weergegeven. De Super AMOLED technologie zorgt voor een mooi kleurcontrast en een hoge helderheid. Dit zal vooral de gebruiker die veel beeldmateriaal bekijkt aanspreken omdat het zeer levendige kleuren weergeeft.

Hardware

Het toestel draait op Android’s Kitkat 4.4 software, deze moderne software zorgt ervoor dat het maximale uit de toch al niet zuinige hardware wordt gehaald. De telefoon is voorzien van een 1,4 GHz Quad Core processor in combinatie met 1,5GB RAM. Standaard wordt het toestel geleverd met 16GB aan intern geheugen maar dit is met maximaal 64GB uit te breiden via MicroSD voor de veeleisende gebruiker. Het grootste voordeel van dit toestel blijft echter de mogelijkheid om een extra Sim kaart toe te voegen zodat een extra telefoon achterwege kan blijven.