De Galaxy S6 is het gloednieuwe vlaggenschip van de Koreaanse fabrikant. Samsung heeft bij de ontwikkeling van de S6 een compleet nieuwe richting ingeslagen ten opzichte van eerdere generaties. Nadat Samsung erg veel kritiek heeft ontvangen op het, in verhouding tot andere fabrikanten, matige design van de Galaxy S5, zijn ze bij 0 begonnen bij de ontwikkeling van de S6. Materialen als plastic werden vervangen door aluminium en glas wat het design zeer ten goede komt.

Met de hardware van de Samsung S5 was niets mis, echter heeft Samsung ook hier veel verbetering in door kunnen voeren. De S6 is niet een nieuwe versie van Samsungs vlaggenschip, maar meer een compleet nieuw toestel dat het begin van een nieuwe fase bij Samsung aanduidt.

Camera

De Samsung Galaxy S6 beschikt over een flink verbeterde camera ten opzichte van zijn voorganger. Het aantal ,megapixels is ongewijzigd gebleven met 16, maar de lenzen vangen zo’n 15 procent meer licht op waardoor de gemaakte beelden fors beter zijn. Ook is optische beeldstabilisatie aanwezig zodat je ook in donkere en slecht verlichte omgevingen scherpe foto’s en video’s kunt maken.
Samsung heeft een nieuwe functie aan de camera-app toegevoegd, namelijk het activeren middels een dubbele druk op home knop. Vanuit elke andere applicatie en zelfs vanuit sluimerstand is de camera binnen 0,7 seconden geactiveerd na een dubbele druk op de home knop. Dit is vooral voor de mensen die veel en graag spontane momenten fotograferen een toevoeging die zeer in de smaak zal vallen.

Display

Samsung heeft zoals gewoonlijk ook de nieuwe S6 voorzien van een Super-AMOLED display dat door Samsung zelf ontwikkeld is. Nieuw aan de S6 is de gigantisch hoge resolutie, namelijk 2560 bij 1440 pixels op een 5,1 inch schermdiagonaal. Dit zorgt voor een onvoorstelbare pixeldichtheid van 577 pixels per inch. In de praktijk voegt dit weinig toe omdat individuele pixels op de S5, met een FullHD resolutie op hetzelfde formaat, al niet meer waarneembaar waren.
Door de Super-AMOLED technologie van Samsung zijn de kleuren op het scherm werkelijk geweldig en door het super hoge contrast springen de kleuren gewoonweg van het scherm. De hoge helderheid zorgt er ook nog eens voor dat je zelfs in fel daglicht het scherm gewoon af kunt lezen. Hierdoor is de telefoon in het dagelijks gebruik zeer praktisch.

Hardware

Zoals je mag verwachten van het absolute topmodel van een fabrikant als Samsung is het toestel voorzien van de meest krachtige hardware beschikbaar. De S6 is verkrijgbaar in 3 verschillende uitvoeringen qua intern geheugen, namelijk een versie met 32GB, een met 64GB of een versie met een gigantische 128GB intern geheugen. Alle versies zijn voorzien van dezelfde 8-core Exynos 7 processor met een kloksnelheid van 2,1 GHz in combinatie met 3GB werkgeheugen. Deze combinatie zorgt ervoor dat de zwaarste applicaties moeiteloos en zonder haperingen werken en multitasking is nog nooit zo soepel gegaan.
Een van de weinige aspecten van het toestel die niet verbeterd is, is de batterijduur. Dit is op zich geen probleem, want de telefoon houdt het bij normaal gebruik prima een dag vol.