Naast de nieuwe Samsung Galaxy S6, heeft Samsung net zoals bij zijn voorganger een ‘Active’ model ontwikkeld. Dit model heeft een water- en stofdichte behuizing en is voorzien van een extra grote batterij. Ontwikkeld voor de actieve gebruiker die in het bezit wil zijn van een mooi toestel die ook op andere gebieden goed zijn werk doet.

Camera

De Samsung Galaxy S6 Active is niet alleen extra sterk gebouwd, hij maakt ook nog eens prachtige foto’s. Voorop heeft hij een doorsnee 5 megapixel camera, maar achterop beschikt hij over een camera met maar liefst 16 megapixel. De gebruiker die extreme sporten beoefend of op actieve vakanties gaat, is dit de ultieme oplossing. De smartphone is bestendig tegen alle gevaren van buitenaf en bied tegelijkertijd de mogelijkheid om de mooiste momenten haarscherp vast te leggen.

Display

Met zijn 5,1 inch beeldscherm met maar liefst 16 miljoen kleuren, schiet de Samsung Galaxy S6 Active op dit gebied niet te kort. Het beeld bevat 1440 x 2560 pixels en zorgt dus voor een haarscherp beeld. Deze wordt beschermd door een Corning Gorilla Glass 4, waardoor het beeld zeker tegen een paar stoten bestendig is.

Software

De Samsung Galaxy S6 Active draait op het nieuwste Android Lollipop 5.0 en heeft 32 GB intern geheugen. Spijtig genoeg is er geen mogelijkheid om het geheugen uit te breiden doormiddel van een MicroSD-kaart, maar met slechts 3 GB aan RAM geheugen, blijft het nog genoeg ruimte over voor al je apps, foto’s en video’s. Het toestel bevat een extra grote batterij met een capaciteit van 3500 mAh, wat voor een batterijduur van twee dagen moet zorgen. Met zijn 2,1 GHz processor is deze telefoon een combinatie van snel, makkelijk en ongelofelijk sterk.