• Dennis
  • 0

Als consument kun je het beste een Samsung Galaxy S6 Edge of LG G5 kopen. Dat is bepaald tijdens de jaarlijkse Global Mobile Awards tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. De smartphones werden uitgeroepen tot de beste smartphones.

Daarnaast gingen ook Xiaomi en Microsoft met de prijzen naar huis. De organisatie achter de awards, de GSM Association (GSMA), heeft de opzet van de awards veranderd. Voorheen vielen altijd de oudere toestellen in de prijzen, omdat er gekeken werd na het jaar voor de uitreikingen. Dit jaar werd er gekeken naar de smartphones die aangekondigd waren of al uit waren. Daardoor vielen relatief nieuwe smartphones in de prijzen.

Samsung Awards

LG en Samsung
LG en Samsung gingen met de belangrijkste prijzen naar huis. De beste smartphone van 2015 was de Samsung Galaxy S6 Edge. De smartphone werd beloond met een GLOMO Award. De meest veelbelovende smartphone voor komend jaar is de LG G5. LG won een award voor de beste smartphone introductie tijdens het Mobile World Congress van 2016.

Microsoft en Xiaomi
Daarnaast kregen ook Xiaomi en Microsoft een GLOMO-award. Samsung kreeg nog een keer een prijs toegekend voor de ‘Best Connected Consumer Electronic Device’. De fabrikant viel in de prijzen met haar Samsung Gear S2 smartwatch. Een jaar ervoor won Motorola de prijs voor beste wearable met de Motorola Moto 360.

De intuïtieve bediening van de Gear S2 was het meest in het oog springend.

De prijs voor Microsoft was vanwege de Microsoft Surface Pro 4. Volgens de jury is de tablet de beste tablet die je op dit moment kunt kopen. Vorig jaar kreeg Microsoft ook al dezelfde prijs voor de voorganger van de Surface Pro 4, de Microsoft Surface Pro 3.

Consumenten die minder uit willen geven aan een smartphone, zijn volgens de jury het beste af met een smartphone van het Chinese merk Xiaomi. De prijs voor beste budget smartphone ging naar de Xiaomi Redmi 2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...