Over de Samsung Galaxy S6

De Galaxy S6 is het gloednieuwe vlaggenschip van de Koreaanse fabrikant. Samsung heeft bij de ontwikkeling van de S6 een compleet nieuwe richting ingeslagen ten opzichte van eerdere generaties. Nadat Samsung erg veel kritiek heeft ontvangen op het, in verhouding tot andere fabrikanten, matige design van de Galaxy S5, zijn ze bij 0 begonnen bij de ontwikkeling van de S6. Materialen als plastic werden vervangen door aluminium en glas wat het design zeer ten goede komt.

Lees meer

Een moment geduld a.u.b.

Informatie over de Samsung Galaxy S6

Met de hardware van de Samsung S5 was niets mis, echter heeft Samsung ook hier veel verbetering in door kunnen voeren. De S6 is niet een nieuwe versie van Samsung haar vlaggenschip, maar meer een compleet nieuw toestel dat het begin van een nieuwe fase bij Samsung aanduidt.

Camera

De Samsung Galaxy S6 beschikt over een flink verbeterde camera ten opzichte van zijn voorganger. Het aantal ,megapixels is ongewijzigd gebleven met 16, maar de lenzen vangen zo’n 15 procent meer licht op waardoor de gemaakte beelden fors beter zijn. Ook is optische beeldstabilisatie aanwezig zodat je ook in donkere en slecht verlichte omgevingen scherpe foto’s en video’s kunt maken.
Samsung heeft een nieuwe functie aan de camera-app toegevoegd, namelijk het activeren middels een dubbele druk op home knop. Vanuit elke andere applicatie en zelfs vanuit sluimerstand is de camera binnen 0,7 seconden geactiveerd na een dubbele druk op de home knop. Dit is vooral voor de mensen die veel en graag spontane momenten fotograferen een toevoeging die zeer in de smaak zal vallen.

Display

Samsung heeft zoals gewoonlijk ook de nieuwe S6 voorzien van een Super-AMOLED display dat door Samsung zelf ontwikkeld is. Nieuw aan de S6 is de gigantisch hoge resolutie, namelijk 2560 bij 1440 pixels op een 5,1 inch schermdiagonaal. Dit zorgt voor een onvoorstelbare pixeldichtheid van 577 pixels per inch. In de praktijk voegt dit weinig toe omdat individuele pixels op de S5, met een FullHD resolutie op hetzelfde formaat, al niet meer waarneembaar waren.
Door de Super-AMOLED technologie van Samsung zijn de kleuren op het scherm werkelijk geweldig en door het super hoge contrast springen de kleuren gewoonweg van het scherm. De hoge helderheid zorgt er ook nog eens voor dat je zelfs in fel daglicht het scherm gewoon af kunt lezen. Hierdoor is de telefoon in het dagelijks gebruik zeer praktisch.

Hardware

Zoals je mag verwachten van het absolute topmodel van een fabrikant als Samsung is het toestel voorzien van de meest krachtige hardware beschikbaar. De S6 is verkrijgbaar in 3 verschillende uitvoeringen qua intern geheugen, namelijk een versie met 32GB, een met 64GB of een versie met een gigantische 128GB intern geheugen. Alle versies zijn voorzien van dezelfde 8-core Exynos 7 processor met een kloksnelheid van 2,1 GHz in combinatie met 3GB werkgeheugen. Deze combinatie zorgt ervoor dat de zwaarste applicaties moeiteloos en zonder haperingen werken en multitasking is nog nooit zo soepel gegaan.
Een van de weinige aspecten van het toestel die niet verbeterd is, is de batterijduur. Dit is op zich geen probleem, want de telefoon houdt het bij normaal gebruik prima een dag vol.

Samsung Galaxy S6 64GB: brengt design naar een andere level
De Samsung Galaxy S6 is een fraai vormgegeven smartphone. In het geval je op zoek bent naar een fraaie smartphone, is deze Samsung Galaxy S6 zeker aanbevelenswaardig. Het scherm is aan twee kanten gebogen en loopt over de rand heen. Het frame is van metaal en dat is anders dan de vele voorgaande plastic exemplaren.

Krachtige smartphone
Wat vooral opvalt is de snelheid van deze smartphone. De Samsung Galaxy S6 heeft 3G werkgeheugen en een krachtige processor. Hierdoor kun je alle apps die je maar wilt gebruiken snel openen en gebruiken. De processor is niet alleen maar krachtig. In vergelijking met de vorige toestellen is deze smartphone vooral ook zuinig.

Beeldscherm
Het beeldscherm is van superkwaliteit. Alles is haarscherp en de kleuren zijn fraai en het contrast hoog. Het scherm heeft 2K resolutie (1440 x 2560 pixels). De Gorilla Glass Coating is bijzonder sterk. Van het beeldscherm mag je dus als gebruiker van deze Samsung Galaxy S6 smartphone veel verwachten.

Camera
Net als bij de andere toestellen van Samsung kun je ook met deze uitstekende foto’s maken en natuurlijk ook video’s. Door twee keer op de home button te drukken kun je direct een foto maken, zodat je nooit een moment zult missen. Het opnemen van video’s kan in 2K en je kunt dan 30 frames per seconden opnemen. In slow motion kun je ook het één en ander vastleggen. Dat kan in 720 met in totaliteit 120 beelden per seconden.
Vingerafdrukscanner
De Samsung Galaxy S6 heeft een vingerafdrukscanner. Dankzij deze scanner kun je ook al op veel plekken betalen met je telefoon. Superhandig en zo hoef je geen kleingeld meer bij je te hebben. In de komende jaren zal deze betaalmethode alleen maar bekender worden en dan is het handig dat jij alvast een smartphone hebt met een dergelijke functie. Overigens is deze betaaldienst nog niet in Nederland beschikbaar, maar binnen afzienbare tijd zal het naar alle waarschijnlijkheid ook in Nederland beschikbaar zijn.

Zijn er ook verbeterpunten?
Er zijn vooral veel pluspunten. Voor deze prijs kun je vrijwel geen betere smartphone krijgen. De enige verbeterpunten zijn dat de accu niet verwisselbaar is, maar dit gegeven is ook het geval bij veel andere smartphones. Voorts is de Samsung Galaxy S6 niet geheel waterdicht en is het geheugen niet uitbreidbaar.

Samsung Galaxy S6 128 GB: buitenaards mooi vakmanschap
De Samsung Galaxy S6 is een fraai vormgegeven smartphones. De combinatie van het elegante glas en robuust metaal maakt dat de uitstraling van deze smartphone zeer bijzonder is. Met het eerste dual-edge display ter wereld in combinatie met een prachtig glazen scherm krijg je met deze telefoon een breed spectrum van oogverblindende kleuren te zien.

Edge
De Samsung Galaxy S6 geeft kleur aan jouw contactpersonen. Hoe? Koppel simpelweg een kleur aan jouw vijf belangrijkste contacten en je belt, sms’t of e-mailt je contact door simpelweg de kleur van het Edge scherm te kiezen. Rood voor je lief, geel voor je beste vriend en blauw voor je collega, je kunt je creativiteit er in kwijt. Zelfs als je toestel ondersteboven ligt weet je hierdoor in één oogopslag wie jou probeert te bereiken.

Opladen
De Samsung Galaxy S6 laadt tot wel anderhalf keer sneller op dan het vorige type toestel. Check ook de mogelijkheid om je toestel draadloos op te laden met de compatible oplaadpad. Het enige wat je hoeft te doen is je telefoon hier op te leggen en je hebt er vervolgens geen omkijken meer naar, en je hoeft niet meer met kabels te stoeien. Hoe lang het opladen duurt hangt af van je persoonlijke smartphone gebruik. Je kunt je voorstellen dat het afspelen van HD films de accugebruiksduur aanzienlijk verkort.

Scherm
Het scherm van de Samsung Galaxy S6 is van topkwaliteit. Het 5,1 inch Quad HD Super AMOLED screen met een resolutie van 2560 x 1440 laat je versteld staan met zijn verbluffende resultaten.

De Galaxy S6 heeft een vernieuwd maximaal diafragma van F 1.9 voor zowel de camera aan de achterkant als die aan de voorkant. Het levert je daardoor altijd heldere foto’s op, waar je je op dat moment ook bevindt. Druk twee keer op de home knop en je kunt direct foto’s nemen, waardoor je nooit meer een belangrijk moment hoeft te missen en je hierin extra gebruiksgemak in beleeft.

Smart Manager
Als je een smartphone van Samsung hebt is het ook handig om gebruik te maken van de Smart Manager. De speciale Smart Manager app maakt het mogelijk om in één oogopslag verschillende nuttige gegevens te controleren zoals de batterijstatus, opslagcapaciteit, de RAM-capaciteit en nog tal van andere gegevens. Met de Quick Check functie op de Samsung Galaxy 6s kun je onnodige data verwijderen en de prestatie van je toestel met één klik verbeteren waardoor je nog meer uit je smartphone kunt halen.