De Galaxy S7 is de waardige opvolger van de Galaxy S6. Het design van de telefoon lijkt in eerste instantie ook erg op het design van de Galaxy S6. De vormgeving klopt helemaal en is perfect afgestemd op de bruikbaarheid. Hierdoor kan je eindeloos genieten van de telefoon met de eindeloze opties. De materialen zijn van topkwaliteit. Het scherm is gemaakt van 3D-glas wat samenvalt met de metalen legering waardoor er één stevige en sterke behuizing ontstaat.

De grootte

De Galaxy S7 heeft een scherm van 5,1 inch, het Flat Quad HD Super AMOLED scherm zorgt er bovendien voor dat je de telefoon optimaal kan gebruiken. De afmetingen van het gehele toestel zijn 142,4 x 69,6 x 7,9 mm. Het toestel weegt 152 gram.

Water- en stofbestendig

Een belangrijke toevoeging aan de Galaxy S7 ten opzichte van de voorganger is de water- en stofdichtheid. Zelfs nadat de telefoon in het water is gevallen treedt er geen schade op. Je kan dus ook lekker gamen in het zwembad en je vrienden bellen in de regen. De telefoon is zo waterdicht dat het tot 30 minuten in 15 meter diep water kan worden gedompeld.

Camera s7 12 Mega pixel

De camera beschikt over een F1,7 lens en heeft 1,4 µm pixels op de beeldsensor. Hierdoor wordt er meer licht gevangen zodat alle foto’s er scherp en gedetailleerd uitzien. De camera beschikt ook over allemaal nieuwe functies zoals Motion Panorama waarmee vegende bewegingen kunnen worden vastgelegd in videobeelden en de Motion Photo waarmee de drie seconden vóór het indrukken van de sluiterknop worden vastgelegd.

Hardware

De Galaxy S7 beschikt over ongelofelijk veel kracht en snelheid. Het toestel heeft een aangepaste CPU, een krachtige GPU en wel 4GB RAM. Deze krachtige combinatie zorgt ervoor dat alles wat je wilt doen op het toestel snel en vloeiend gebeurt. Het toestelgeheugen kan weer worden uitgebreid met een micro SD kaartje en de batterij van 3600 mAh heeft een lange levensduur. Met 90 minuten is het toestel weer van 0% tot 100% opgeladen en ook het draadloos opladen behoort tot één van de talloze opties van dit toestel.

 

Het toestel is verkrijgbaar in het zwart, goud en wit. In de doos zit de smartphone zelf, een headset, een travel adapter, de data kabel, de USB connector + uitleg, een uitdruk pen en de quick sales guide.