De Galaxy S7 Edge kenmerkt zich net als de Galaxy S6 Edge door het speciale gebogen scherm. Verder is dit toestel op veel punten gelijk aan de Galaxy S7. Nadat Samsung veel kunststof modellen op de markt had gebracht, kwamen ze in 2015 met een toestel van metaal en glas: de Galaxy S6. Dit uiterlijk heeft zich voortgezet in de Galaxy S7. De Galaxy S7 lijkt qua uiterlijk op de Galaxy S6, toch zijn er enkele wijzigingen te ontdekken die het benoemen waard zijn. Zo zijn de vormen ronder, dat zorgt dat de smartphone nog fijner vast te houden is en dat je ‘m makkelijker van tafel oppakt. De materialen zijn van een uitstekende kwaliteit waardoor de telefoon lang mee gaat. En ook de water- en stofbestendigheid zijn geheel nieuw aan dit unieke toestel.

Het scherm van de S7 Edge

De Galaxy S7 Edge is een groot toestel van 5,5 inch met een AMOLED beeldscherm. De resolutie is ontzettend goed waardoor er geen pixels te zien zijn. Het scherm heeft een hoge resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Dit is mede bedoeld voor de combinatie met de Gear VR. Ook de foto’s en andere beelden zijn mede door deze resolutie haarscherp. De afmetingen van het toestel zijn 150,9 x 72,6 x 7,7 mm en het gewicht is 157 gram.

Hardware en prestaties

De Galaxy S7 in Nederland heeft een processor van Samsung zelf: de Exynoss 8890 octa core processor. Dit zorgt voor een snelle telefoon die moeiteloos alle verschillende apps en activiteiten uitvoert. De Galaxy S7 Edge wordt alleen verkocht met 4GB RAM en 32GB opslagcapaciteit. De opslagcapaciteit is wel uitbreidbaar tot 200GB met een micro SD kaartje. De telefoon krijgt er ook een grote batterij bij die lang mee gaat en die zichzelf snel oplaad. Het opladen kan via de kabel of via een draadloze oplader.

Software

Het toestel draait op de laatste versie van Android op dit moment, Android 6.0.1 Marshmallow. Hierbij heb je toegang tot de Google Play Store en heb je een enorme keuze uit verschillende applicaties. Een aantal applicaties krijg je er standaard bij op de telefoon. Denk aan de browser van Samsung en de berichtenfunctie. Met de S7 Edge krijg je verschillende compleet nieuwe features. Dit zijn nieuwe Quick tools waar je direct toegang tot krijgt op de gebogen schermrand.

De camera

Voor veel gebruikers belangrijk: de camera. De camera van de Galaxy S7 kan weer uitmuntend worden genoemd. Met een 12,2 megapixel camera maakt de telefoon superscherpe foto’s. Met name wanneer het licht uit is of wanneer de zon onder is maakt de telefoon ontzettend goede foto’s. De telefoon beschikt over een grote sensor, een grote lensopening, optische beeldstabilisatie en de dual pixel technologie. Zo weet je zeker dat je de unieke momenten goed en scherp vast kan leggen.

 

In het wit, goud en zwart is de telefoon verkrijgbaar.