De nieuwe Samsung Galaxy S7 is zo goed als niet te repareren. Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse website iFixit. De website publiceert handleidingen over hoe de smartphone uit elkaar te halen is voor reparatie. Uit onderzoek van de site blijkt dat de Samsung Galaxy S7-familie nog moeilijker te repareren is dan zijn voorganger, de Samsung Galaxy S6. De oorzaak daarvan is vooral dat de behuizing van het toestel voor het grootste gedeelte bestaat uit glas.

Het toestel komt deze week in de winkels te liggen, maar hier en daar zijn er al wat test-toestellen beschikbaar. iFixit wist de hand te leggen op zo’n exemplaar en kwam tot de conclusie dat de smartphone heel moeilijk te repareren is.

galaxy-s7-ontmanteld

Lage score Samsung Galaxy S7

De Samsung Galaxy S6 kreeg vorig jaar een lage score: een 4 op een schaal van 10. Maar de nieuwe smartphones, de Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge blijken nog moeilijker te repareren en scoren zelfs een 3 op een schaal van 10.

Vooral het beeldscherm blijkt een rigide onderdeel. Zelfs als een klein onderdeel zoals de laadpoort stukgaat, moet het volledige beeldscherm uit elkaar worden gehaald. Uit onderzoek blijkt dat dit onmogelijk is zonder het beeldscherm daarbij te breken. Het vervangen van een accu is ook lastig. De accu is namelijk verlijmd aan de achterkant van het toestel.

Dat komt mede doordat zowel de voorkant als de achterkant van het toestel van glas is. Daardoor is de kans op schade groot. Zelfs bij het uitvoeren van minimale krachten kan het glas al breken. Als het glas breekt, moet het gehele beeldscherm worden vervangen. Volgens iFixit is het niet mogelijk het glas te verwijderen zonder het beeldscherm te beschadigen.

Prijzen en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge zijn vanaf gisteren te koop in de Benelux. De Samsung Galaxy S7 kost 699 euro, de Edge-variant kost 799 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *