• Dennis
  • 0

De nieuwe Samsung Galaxy S7 is zo goed als niet te repareren. Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse website iFixit. De website publiceert handleidingen over hoe de smartphone uit elkaar te halen is voor reparatie. Uit onderzoek van de site blijkt dat de Samsung Galaxy S7-familie nog moeilijker te repareren is dan zijn voorganger, de Samsung Galaxy S6. De oorzaak daarvan is vooral dat de behuizing van het toestel voor het grootste gedeelte bestaat uit glas.

Het toestel komt deze week in de winkels te liggen, maar hier en daar zijn er al wat test-toestellen beschikbaar. iFixit wist de hand te leggen op zo’n exemplaar en kwam tot de conclusie dat de smartphone heel moeilijk te repareren is.

galaxy-s7-ontmanteld

Lage score Samsung Galaxy S7

De Samsung Galaxy S6 kreeg vorig jaar een lage score: een 4 op een schaal van 10. Maar de nieuwe smartphones, de Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge blijken nog moeilijker te repareren en scoren zelfs een 3 op een schaal van 10.

Vooral het beeldscherm blijkt een rigide onderdeel. Zelfs als een klein onderdeel zoals de laadpoort stukgaat, moet het volledige beeldscherm uit elkaar worden gehaald. Uit onderzoek blijkt dat dit onmogelijk is zonder het beeldscherm daarbij te breken. Het vervangen van een accu is ook lastig. De accu is namelijk verlijmd aan de achterkant van het toestel.

Dat komt mede doordat zowel de voorkant als de achterkant van het toestel van glas is. Daardoor is de kans op schade groot. Zelfs bij het uitvoeren van minimale krachten kan het glas al breken. Als het glas breekt, moet het gehele beeldscherm worden vervangen. Volgens iFixit is het niet mogelijk het glas te verwijderen zonder het beeldscherm te beschadigen.

Prijzen en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge zijn vanaf gisteren te koop in de Benelux. De Samsung Galaxy S7 kost 699 euro, de Edge-variant kost 799 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...